Teremkerékpár: Nyíregyháza rendezi a jövő évi Európa-bajnokságot

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2021.01.29. 09:54
null
A kerékpárlabda legjobbjai is Nyíregyházán csapnak majd össze (Fotó: AFP – illusztráció)
A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) pénteki közleménye szerint az európai szövetség (UEC) főtitkára, Enrico Della Casa személyesen hozta Magyarországra a viadalról szóló szerződést, amelyet Törzsök Zsolttal, az MKSZ alelnökével írtak alá Budapesten. A teremkerékpáros (indoor cycling) Eb-n két szakág, a művészkerékpár és a kerékpárlabda legjobbjai küzdenek meg egymással.


Nyíregyháza 2020-ban a nemzetközi szövetség (UCI) égisze alá tartozó, V4 Juniors országúti világkupaversenynek volt a házigazdája. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár akkor azt mondta, a kerékpársport az egyik leglátványosabb sportág, így a kormány szívesen áll minden ilyen esemény megrendezése mellé.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke szerint a nemzetközi kerékpáros szervezetek és szövetségek egyre élénkebben érdeklődnek Magyarország iránt, amely két fontos tényezőnek köszönhető. Egyrészt a magyar versenyzők szintet léptek a nemzetközi ranglétrákon, így egyre többen követik figyelemmel a sportág itthoni fejlődését. Másrészt a hazai kerékpáros események és versenyek, mint a Tour de Hongrie, a V4 Kerékpárverseny, vagy a tavalyi Junior Nations Cup olyan hatékony szervezői munkát tükröztek, amelyek meggyőzték a döntéshozókat, hogy Magyarország képes világszínvonalú sportesemények lebonyolítására – áll a közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik