A 24. születésnapját kedden ünneplő Borissza közösségi oldalán a versenyt megelőzően kiemelte: húsz évvel Szabolcsi Szilvia után szerzett ismét kvótát magyar női versenyző világbajnokságra.

A 10 kilométeres táv háromnegyedéig nem igazán volt magas tempó a scratch-ben, nyolc körrel a vége előtt indított támadást az október eleji Eb-n a számban 17. Borissza, aki épphogy lemaradt az utánaeredő és őt megelőző Martina Fidanza szélárnyékáról. Ez később döntőnek bizonyult, mivel az olasz versenyző megnyerte a számot, míg ugyan Borissza öt körön keresztül tudta tartani magát az egyre növekvő tempót diktáló mezőny előtt, az utolsó körre utolérték, így végül utolsó helyen ért célba.

Csapatsprintben immár a nőknél is háromfős sorok indultak, hasonlóan a férfiakhoz. A háromkörösre növelt távon a címvédő és az olimpiai ezüstérmes duóból összeállt német trió világcsúcsot tekert a selejtezőben (46.511 mp) és az elődöntőben (46.358) is, majd a fináléban a nagy rivális oroszok felett is rekordidővel diadalmaskodott (46.064).

A férfiaknál a számban címvédő, olimpiai és Európa-bajnok holland trió a várakozásoknak megfelelően begyűjtötte az aranyérmet.

PÁLYAKERÉKPÁR VILÁGBAJNOKSÁG, ROUBAIX
NŐI SCRATCH

1. Martina Fidanza (Olaszország)
2. Maike van der Duin (Hollandia)
3. Jennifer Valente (Egyesült Államok)
...20. Borissza Johanna

NŐI CSAPATSPRINT
1. Németország (Emma Hinze, Pauline Grabosch, Lea Sophie Friedrich) 46.064 mp – világcsúcs
2. Oroszország
3. Nagy-Britannia


FÉRFI CSAPATSPRINT
1. Hollandia (Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland)
2. Franciaország
3. Németország