Pályakerékpár: novemberben rajtol a Bajnokok Ligája

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.27. 17:12
null
Átalakul a nemzetközi pályakerékpáros versenynaptár (Fotó: AFP)
Novemberben rajtol a pályakerékpáros Bajnokok Ligája. A sportág nemzetközi szövetsége (UCI) kedden ismertette az új sorozatot, amely megreformálja a szakág versenynaptárát. A hat hétvégét felölelő sorozatban a legjobb férfi és női pályakerékpárosok mérik össze tudásukat sprint- és állóképességi számokban.

 

A korábbi legendás szakági versenyzők bevonásával előkészített széria célja, hogy „a maximális izgalmat biztosítsa kerékpárosok és nézők számára egyaránt” – áll az UCI bejelentésében. Ennek jegyében a sprint ligában sprint és keirin, az állóképességi ligában a kieséses versenyszám (elimináció) és a scratch kerül sorra minden állomáson. Minden számban 18 résztvevő áll rajthoz, összesen pedig 72 kerékpáros, nemenként egyenlő eloszlásban.

Nemenként 24 kerékpáros automatikusan a sorozat résztvevője lesz az októberi világbajnokság alapján: a sprint és keirin versenyszámok első hat-hat helyezettje indulója lesz a sprint ligának, míg az állóképességi ligában a vb-n eliminációban, omniumban, scratch-ben és pontversenyben érmes kerékpárosok kapnak helyet. A további indulókról a tokiói olimpia, az UCI-ranglista és szabadkártyák döntenek.

A pályakerékpáros Bajnokok Ligájában a versenyzők pontokat gyűjtenek a számokban elért teljesítményükkel, minden kategóriában a legtöbb pontot összegyűjtő nyeri az idény végén a megkülönböztető mezt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik