Pályakerékpár: Jászapáti Petra kétszeres országos bajnok lett

K. E., MTIK. E., MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.19. 20:21
Szombat délelőtt a 200 méteres repülőrajtos időfutamversenyen, este pedig az 500 méteres állórajtos viadalon is aranyérmet szerzett a világbajnoki ezüstérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó Jászapáti Petra a pályakerékpárosok országos bajnokságán a Millenáris Velodrome-ban.
Jászapáti Petra nemcsak korcsolyán, két keréken is gyors (Fotó: Tumbász Hédi)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Jászapáti Petra nemcsak korcsolyán, két keréken is gyors (Fotó: Tumbász Hédi) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

„Már a verseny előtt jól éreztem magam, jött az izgalom, az adrenalin. Ugyan mondták többen a verseny előtt, hogy akár nyerhetek is, nem gondoltam erre, hiszen mégiscsak ismeretlen közegben kellett versenyeznem” – mondta a Nemzeti Sportnak Jászapáti Petra még az első győzelme után, a másodikat követően pedig így értékelt:

„Nem gondoltam volna, hogy mindkét távon sikerült megszereznem a győzelmet. Természetesen nagyon boldog vagyok. A második, vagyis az ötszáz méter volt a nehezebb, kicsit a short track hét körös tesztjéhez tudnám hasonlítani: ahogy ott is mindig, ezúttal is elsavasodtam a végére, alig láttam valamit. Hallani viszont hallottam a szurkolókat, a rajtnál és a célban is, nagyon örülök, hogy ennyien kijöttek. Annak pedig még inkább, hogy hosszú idő után újra érezhettem a versenydrukkot, újra kipróbálhattam magam versenyszituációban.”

A férfiak sprintversenyében Lovassy Patrik Rómeó megelőzte a címvédő és magyar csúcstartó Szalontay Sándort. Scratch-ben a szám Európa-bajnoki ezüstérmese, Lovassy Krisztián kis különbséggel előzte meg klubtársát, az országúton mezőnyversenyben magyar bajnok Filutás Viktort.

„Igazából majdhogynem mindegy, melyikünk halad át elsőként a célvonalon. A lényeg az, hogy mi ketten vagyunk a dobogó első és második fokán” – nyilatkozta az MTI-nek Lovassy Krisztián, aki rámutatott, amíg a pontversenyt kevéssel később megnyerő Filutás az állóképességi számokban jobb, addig ő maga sprintben. Kissé csalódottan emelte ki, hogy 4000 méteren másfél másodpercre volt a nyitott pályás magyar rekordtól, amelynek megdöntése már régóta célja.

A PÁLYAKERÉKPÁROS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG SZOMBATI GYŐZTESEI
Férfiak
4000 méter:
Lovassy Krisztián (BVSC-Zugló)
Pontverseny: Filutás Viktor (BVSC-Zugló)
Scratch: Lovassy Krisztián
Sprint: Lovassy Patrik Rómeó (BVSC-Zugló)
200 m időfutam: Szalontay Sándor (VeloClass-Velence)
1000 m állórajtos időfutam: Csengői Bálint (BVSC-Zugló)
Nők
200 m időfutam:
Jászapáti Petra (BVSC-Zugló)
500 m állórajtos időfutam: Jászapáti Petra
3000 méter: Borissza Johanna Kitti (BVSC-Zugló)
Scratch: László Tamara (Fehérvár Cycling Team)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik