Női Vuelta: Vas csapata 4. lett a csapatidőfutamban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.09.07. 20:06
null
Az SD Worx vonata a negyedik helyen ért célba (Fotó: GEtty Images)
Vas Blanka társaival a negyedik helyen végzett a női Vuelta országúti kerékpáros-körversenyt nyitó szerdai csapatidőfutamon – írta az MTI.

 

A férfiakéhoz hasonlóan a női világelitben sem túl gyakoriak a csapatidőfutamok, legutóbb egy hónapja a svédországi Postnord Vargarda két versenyének egyikeként alkalmazták a formátumot, akkor a magyar bajnok Vas Kata Blanka csapata, az SD Worx második lett a Trek-Segafredo mögött.

Noha utóbbiban ezúttal nem volt ott a kétszeres időfutam-világbajnok holland Ellen van Dijk, a Marina de Cudeyo és környéki 19,9 kilométeres etapon az ő hiánya ellenére is diadalmaskodott az 50,773 km/órás átlagot tekerő Trek-Segafredo. A tavaly az összetettben kilencedik Vas és társai 23 másodperc lemaradással a negyedik helyen zártak.

Történelmi triplázásért száll harcba a viadalon a címvédő holland Annemiek van Vleuten, aki idén júliusban a tíz etapból álló női Giro d'Italiát és a nyolcszakaszos Tour de France-t is megnyerte. Ezt a három versenyt egy esztendőn belül még egyik nem képviselőjének sem sikerült megnyernie, igaz, a férfiaknál három hétig tartanak a körversenyek. Csapata, a Movistar ötödikként végzett az időfutamon, Van Vleuten hátránya 25 másodperc a piros trikót elsőként felöltő olasz Elisa Longo Borghini mögött.

A hivatalosan a Ceratizit Challenge by La Vuelta nevet viselő női viadal nyolcadik kiírásának résztvevőire csütörtökön a Colindres környéki 106.5 kilométeres táv vár.

KERÉKPÁR
NŐI VUELTA A ESPANA

1. SZAKASZ (Marina de Cudeyo és környéke, 19.9 km, csapatidőfutam)
1. Trek-Segafredo 23:31 perc
2. BikeExchange-Jayco 6 mp hátrány
3. FDJ Suez Futuroscope 11 mp h.
4. SD Worx 23 mp h.
5. Movistar 25 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik