Kerékpáros-vb: bukása ellenére is utazhat a címvédő

Vágólapra másolva!
2022.09.13. 13:22
null
Fotó: AFP
A címvédő Julian Alaphilippe mégis utazhat az országúti kerékpárosok vasárnap kezdődő ausztráliai világbajnokságára.

 

A francia szövetség kedden közölte, hogy csapatukat a két évvel ezelőtt az olaszországi Imolában, tavaly pedig a belgiumi Leuvenben világbajnoki címet nyert klasszis vezeti majd.

Julian Alaphilippe jövő vasárnap lesz érdekelt a viadalon, de ha mégsem érzi magát felkészültnek a jövő vasárnapi versenyre, úgy a franciák nyolcfős csapatukkal indulnak, a többi nagy nemzethez hasonlóan. A 30 éves kerékpáros ugyanis címvédőként vehet részt a vb-n, így Thomas Voeckler szövetségi kapitánynak nem kellett mást kihagynia a csapatból a bizonytalan állapotú klasszis kedvéért.

Alaphilippe még április végén, a Liege–Bastogne–Liege klasszikus egynapos viadalon tömegbukásba keveredett, majd az út menti árokba, egy fa tövébe zuhant. A baleset következtében eltörött a lapockája és két bordája, utóbbiak átszúrták a tüdejét, emiatt traumás légmell alakult ki nála. Ezért több versenyt volt kénytelen kihagyni, így az idei Tour de France-on sem indult.

A vasárnap véget ért Vueltán azonban már ott lehetett a rajtnál, azonban nem tekerhette végig a versenyt, mert a 11. szakaszon bukott, és feladásra kényszerült. A franciák kiválósága vállsérülést szenvedett: az esetet követen jobb karját rögzítették, majd hordágyra tették és mentő vitte el, vb-részvételét pedig kétségessé tették a történtek.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik