Vas Kata Blanka 60. helyen ért be a Giro hatodik szakaszán (Fotó: AFP)

 

Vas kedden egy kilométerrel a cél előtt esett nagyot Reggio Emiliában, zúzódások, horzsolások és némileg megdagadt keze ellenére vállalta az indulást. Szerdán egy körpálya ötszöri teljesítése és ugyanazon emelkedő ötszöri megmászása után Bergamóban újabb nehéz emelkedő, majd egy technikás lejtmenet várt a mezőnyre. A karaván az utolsó kaptatónál esett szét, ekkor szakadt le az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik, terepkerékpárban Európa-bajnoki ezüstérmes magyar bringása, aki addig hatalmas munkát végzett csapattársaiért.

A hajrában mezőnyversenyben olimpiai és háromszoros világbajnok Marianne Vos bizonyult legerősebbnek, ezzel idei második, pályafutása 32. Giro-szakaszsikerét gyűjtötte be. Másodikként Vas belga csapattára, Lotte Kopecky, harmadikként az olasz Silvia Persico ért célba. Vas közel másfél perc lemaradással tekert be.

Az összetett élcsoportja nem változott, a rózsaszín trikós holland Annemiek van Vleuten kiváló lejtmenetének köszönhetően megőrizte első helyét.

Csütörtökön a Prevalle és Passo del Maniva közötti 112.9 kilométer megtétele és hegyi befutó vár a mezőnyre a vasárnapig tartó viadalon.

Giro d'Italia Donna
6. szakasz, Sarnico–Bergamo, 114.7 km

1. Marianne Vos (holland, Jumbo-Visma) 2:58:30 óra
2. Lotte Kopecky (belga, SD Worx) azonos idővel
3. Silvia Persico (olasz, Valcar-Travel&Service) a. i.
...60. Vas Kata Blanka (SD Worx) 1:27 p h.
Az összetett élcsoportja

1. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 14:50:05 óra
2. Mavi García (spanyol, UAE) 25 mp h.
3. Marta Cavalli (olasz, FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) 54 mp h.
...33. Vas 13:08 p h.

(MTI)