Marianne Vos pályafutása 31. szakaszsikerét aratta (Fotó: Getty Images)

 

A szárd Nagy Rajt harmadik szakaszán a péntekihez hasonló sík etap várt a bringásokra. Az ötfős szökést hét kilométerrel a cél előtt fogta be a nagy tempót diktáló mezőny. A Team SD Worx hegyikerékpárban olimpiai negyedik, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik, terepkerékpárban Európa-bajnoki ezüstérmes bringása, Vas Kata Blanka – aki ezúttal magyar bajnoki trikóban tekert – utolsó segítőként az egy kilométeres kapuig vitte csapatársát, a belga Lotte Kopeckyt, aki az elsőségért zajló küzdelembe nem tudott beleszólni és hatodik lett.

A győzelmet ezúttal Marianne Vos szerezte meg, ezzel már a 31. Giro-szakaszsikerét gyűjtötte be pályafutása során a Jumbo-Visma mezőnyversenyben olimpiai és háromszoros világbajnoka. Másodikként holland honfitársa, Charlotte Kool, harmadikként a vb-címvédő és rózsaszín trikós olasz Elisa Balsamo ért célba.

Vas az 54. helyen gurult be, az összetettben 39 másodperces lemaradással a 32. helyen áll.

Giro d'Italia Donna
3. szakasz, Cala Gonone–Olbia, 113.4 km:
1. Marianne Vos (holland, Jumbo-Visma) 2:48.22
2. Charlotte Kool (holland, DSM) azonos idővel
3. Elisa Balsamo (olasz, Trek-Segafredo) a. i.
...54. Vas Kata Blanka (SD Worx) +6 mp hátrány

Az összetett élcsoportja:
1. Elisa Balsamo (olasz, Trek-Segafredo) 5:33:12
2. Marianne Vos (holland, Jumbo-Visma) +6 mp hátrány
3. Georgia Baker (ausztrál, Bike Exchange) +12 mp h.
...32. Vas Kata Blanka (Team SD Worx) +39 mp h.

Az Olaszország kontinentális részére történő átköltözés és a vasárnapi pihenőnap után hétfőn a Cesena környéki 120.9 kilométeres táv vár a mezőnyre.

(MTI)