Kerékpár: Vas Kata Blanka újabb 3. helyet gyűjtött be

Vágólapra másolva!
2021.11.01. 16:45
null
Vas (balra) a harmadik lett, jobbra a győztes Honsinger (Fotó: Getty Images)
Egy nappal első cyclocrossos vk-futamgyőzelmét követően Vas Kata Blanka újabb fantasztikus eredményt ért el: az idén nyáron elhunyt belga kerékpáros Jolien Verschueren nevét viselő, korábban Koppenbergcross néven ismert viadalon végzett harmadik helyen.

A Koppenbergcross során a versenyzők négy kört tettek meg, s a pálya részét képezte a Flandriai Körről is ismert, mindössze 77 méter magas Koppenberg dombjára felvezető, helyenként 22 százalékos meredekségű macskaköves szakasz is.

A NÉVADÓ

Jolien Verschueren (1990–2021) idén július elején 31 éves korában vesztette el a harcot a 2018-ban diagnosztizált agytumorával szemben. A belga cyclocrossos hölgy pályafutása során 2015-ben és 2016-ban győzni tudott a Koppenbergcrosson, s ezzel máig ő az utolsó, aki a női versenyben sikeresen megvédte a címét.

A mezőny a rajt után rögtön neki is ment az emelkedőnek, amelynek tetejére a magyar lány az első körben a 7. helyen ért fel, miközben az élen az a Denise Betsema próbált meglépni, aki vasárnap is az élen haladt az overijsei vk-futam első köreiben.

A holland a második körben egyre nagyobb előnyre tett szert az amerikai Clara Honsinger előtt, miközben Vas már a negyedik helyen tekert, majd a folytatásban a szintén holland Yara Kastelijnt megelőzve feljött harmadiknak.

Honsinger az utolsó körben pedig nemcsak beérte, hanem meg is előzte Betsemát, s végül 12 másodperccel előtte haladt át az emelkedő tetején lévő célvonalon, Vas pedig 35 másodperc hátránnyal a harmadik helyen ért célba.

A BEFUTÓ PILLANATAI

Vas Kata Blanka legközelebb az előttünk álló hétvégén pattan nyeregbe, amikor hollandiai Drenthében sorra kerülő cyclocross Európa-bajnokságon szerepel majd.

GP JOLIEN VERSCHUEREN
1. Clara Honsinger (amerikai) 51:07 perc
2. Denisa Betsema (holland) 11 másodperc hátrány
3. Vas Kata Blanka (magyar) 35 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik