Kerékpár: Valter Attila maradt a 3.; Vas Kata Blanka 40.

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2022.04.20. 16:03
null
Valter Attila továbbra is harmadik (Fotó: Getty Images)
Két országúti versenyen összesen négy magyar érdekeltségünk volt a szerdai napon. Az alpesi körön újabb kemény etap várt a mezőnyre, a Bruneck környéki hegyeken egy második és egy első kategóriás kaptatót kellett leküzdeni.

Az eddig remekül szereplő, az összetett harmadik helyén álló Valter Attilának arra kellett figyelnie, hogy fő riválisai mellett maradjon, ezt gond nélkül meg is oldotta, szépen bejött Pello Bilbaóval és Romain Bardet-val együtt, így maradt a virtuális dobogón. A két kometás közül Fetter Erik 36. lett, Dina Márton a mezőny hátsó felével jött meg 98.-ként.

Fetter Erik elmondta, hogy míg csapattársa Dina Márton az előző napokban nagyon jól ment, eredményesen segítette a csapatot, addig ő tegnap kifejezetten gyengének érezte magát, ami valószínűleg még a betegségének az utóhatása. „Ma már a tegnaphoz képest sokkal jobbnak éreztem az erőmet, így előrébb tudtam végezni. Az utolsó elég meredek dombnál úsztam el a főmezőnytől, utána még a végén a síkon nem volt reménytelen, hogy felérjünk, de az erős szembeszél akadályozott minket. Remélem, hogy napról napra tér vissza az erőm és a formám. A verseny egyébként brutál kemény. A sok emelkedőért csak a látvány kárpótol minket, ami tényleg bámulatos”

Szintén kedden rendezték meg Belgiumban az ardenneki egynapos klasszikus, a La Fleche Wallonne-t, melynek női versenyében ott volt olimpiai negyedik hegyikerékpárosunk, Vas Kata Blanka is, aki a győztes Marta Cavallihoz képest kétperces hátránnyal a 40. helyen ért célba.

45. ALPESI KÖRVERSENY
3. szakasz (Lana–Villabassa, 154.6 km):
1. Lennard Kämna (német, Bora-Hansgrohe) 4:02:56, 2. Amador (Costa Rica-i, Ineos Grenadiers) 3 másodperc hátrány, 3. Lastra (spanyol, Caja Rural-Seguros) 4 mp h., ...18. Valter Attila (Groupama-FDJ), ...36. Fetter Erik (Eolo-Kometa) 2:33 perc h., ...98. Dina Márton (Eolo-Kometa) 12:06 p h. Az összetett állása: 1. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-Victorious) 12:12:08, 2. Bardet (francia, DSM) 6 mp h., 3. Valter Attila 12 mp h.

25. LA FLECHE WALLONNE FEMININE
Huy–Mur de Huy (133.4 km)
1. Marta Cavalli (olasz, FDJ Nouvelle-Aquitaine) 3:38:37
2. Van Vleuten (holland, Movistar) azonos idővel
3. Vollering (holland, SD Worx) 10 mp h.
...
40. Vas Kata Blanka (SD Worx) 2:04 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik