Kerékpár: újra van magyar profi csapat, bejegyezte az UCI az Epronex-Hungaryt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.01.26. 16:10
null
A csapat (Fotó: bringasport.hu)
A teljes nevén Epronex Hungary Continental Cycling Team névre hallgató – hosszú ideje elsőként alakuló – új magyar profi kerékpáros csapat a három profi szint közül egyelőre a legalsó kategóriában, azaz kontinentális klubként szerepel majd az előttünk álló versenyévadban.

A magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki beszámolója kiemelte: ezzel megnyílt a lehetőség a magyar kerékpárosok számára, hogy Európa legrangosabb versenyein vehessenek részt, miután a hazai kerékpársport hosszú ideje várt arra, hogy újra legyen profi bringás csapata Magyarországnak.

Az istálló november végén jelentette be, hogy az UCI három profi szintje közül a legalsó kategóriában, azaz kontinentális klubként szerepel az idényben.

A 12 fős keretben 10 magyar versenyző kap profi feltételeket és a szlovén edző mellett teljes egészében hazai szakmai stábot – írja a Magyar Kerékpáros-szövetség hivatalos honlapja, a bringasport.hu.

A nemzeti bajnokságok és a kiemelt események, azaz a Tour de Hongrie, a V4 kerékpárverseny magyarországi szakasza és a Gemenc-kupa mellett a csapat legfontosabb viadalai a szomszéd országok nemzeti körversenyei, köztük a székely körverseny lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik