Kerékpár: újra edzett a szakadékba zuhanó bringás

Vágólapra másolva!
2021.02.08. 18:59
Újra edzhet az országúti kerékpáros Remco Evenepoel, aki tavaly augusztusban megsérült a lombardiai körversenyen. A generációja egyik legjobbjának tartott 21 éves tehetség hétfőn átesett a szükséges orvosi vizsgálatokon, amelyek kimutatták: elég egészséges ahhoz, hogy ismét kerékpárra ülhessen – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

„A felépülési folyamat egy ilyen bukás után mindig magában hordoz jobb és rosszabb időszakokat. Eleinte rendkívül pozitív volt és nagyon gyorsan gyógyult, ám később a javulás lelassult. Óvatosan kell eljárnunk, és még mindig hosszú út vezet odáig, hogy ismét versenyezhessen, ám most jó irányba haladnak a dolgok” – fogalmazott Phil Jansen, az Evenepoelt foglalkoztató Deceuninck-Quick-Step csapatorvosa.

Evenepoel hangsúlyozta: örül, hogy újra edzhet, ám egyelőre csak lépésről lépésre tekint előre, és a későbbiekben a fejlődését figyelembe véve döntenek a versenyprogramjáról.

Az időfutam Európa-bajnok Evenepoel augusztus 15-én a lombardiai körversenyen átbukott egy kőhíd korlátján, majd több métert zuhanva egy fákkal és kövekkel borított mély árokba esett. A bukásban eltört a medencecsontja és a tüdeje is megsérült.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik