Kerékpár: Tadej Pogacaré az év legjobbjának járó Vélo d'Or

Vágólapra másolva!
2021.11.25. 18:51
null
A Tour megnyerése is sokat nyomott a latban a díj Pogacarnak ítélésekor (Fotó: AFP)
A Tour de France-győztes Tadej Pogacar nyerte az esztendő legjobb kerékpárosát illető Vélo d'Or trófeát – jelentette az MTI.

 

A 23 esztendős szlovén kerékpáros – aki először érdemelte ki a díjat – idei győzelmei közül a francia körversenyen aratott diadala mellett az öt legnagyobb egynapos viadal között szereplő Liege-Bastogne-Liege és a lombardiai körverseny megnyerése emelkedik ki. Teljesítményével az élen zárta a nemzetközi szövetség (UCI) ranglistáját 2021-ben.

Pogacar a tavaly első honfitársát, a Vuelta a Espanán sorozatban harmadszor győztes, a tokiói olimpia időfutamán aranyérmes Primoz Roglicot, valamint a belga bajnok, az ötkarikás mezőnyversenyben és a világbajnoki időfutamon egyaránt ezüstérmes Wout van Aertot előzte meg.

A legjobb francia kerékpárosnak járó elismerést – sorozatban harmadszor – a kétszeres világbajnok Julian Alaphilippe érdemelte ki.

Az 1992-ben alapított Vélo d'Or-díjat a Vélo Magazine szaklap ítéli oda, a legjobb teljesítményt nyújtó kerékpárost egy újságírókból álló nemzetközi zsűri választja meg.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik