Kerékpár: Hindley hazautazhat a világbajnokságra

Vágólapra másolva!
2022.09.17. 16:24
null
Jai Hindley ott lehet az ausztráliai vb-n (Fotó: AFP)
Az ausztrál kerékpáros válogatottnál reménykednek abban, hogy Jai Hindley hétfőn elhagyhatja Európát, és koronavírusos megbetegedését követően az idei Giro d'Italia győztese a hét közepén már csatlakozhat csapattársaihoz.

Az ausztrál szövetség által kiadott közleményben Kevyn Hernandez keretorvos elmondta: Hindley nagyrészt már tünetmentes, de miután a vb-rajt hetében produkálta a pozitív tesztet, a részvételével kapcsolatos végső döntést csak később hozzák meg.

„Természetesen nekünk is van B-, illetve C-tervünk, amire manapság minden csapatnak szüksége van. Jelenleg csupán abban reménykedünk, hogy Jai képes lesz hétfőn elhagyni Európát, hogy a hét közepén csatlakozzon a társaihoz Wollongongban” – közölte.

A vb vasárnap a női, majd a férfi időfutammal veszi kezdetét, a férfi mezőnyversenyre viszont – amelyben Hindley is érdekelt lenne – csak jövő vasárnap kerül sor.

Az ausztrál kerékpáros összetettben a 10. helyen zárta a múlt vasárnap véget ért Vuelta a Espanát, majd másnap pozitív koronavírustesztet produkált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik