Kerékpár: házkutatás és letartóztatások a Jumbo-Visma körül

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2022.09.13. 17:12
null
Házkutatás és letartóztatások a Jumbónál... (Fotó: AFP)
A Jumbo-Visma főszponzora, a hollandiai szupermarketlánc Jumbo vezérigazgatójára, Frits van Eerdre pénzmosás gyanúja miatt körözést adott ki a holland rendőrség, és házkutatást tartottak nála, illetve a vállalat több más vezetőjének otthonában is, és ennek során a helyi média szerint kedd reggel a rendőrök több tucat dobozt hordtak ki Van Eerd ingatlanjából.



Kilenc embert le is tartóztattak, köztük egy 58 éves férfit a drenthei Aa en Hunze településen, akit azzal gyanúsítanak, hogy nagy összegű pénz-, áru-, valamint áfacsalásban vett részt, de arról egyelőre nincs információ, hogy az 55 éves Van Eerd a letartóztatottak között van-e.

Az ügyészek szerint a nyomozás középpontjában ingatlan- és autóügyletek, megmagyarázhatatlanul nagy összegű készpénzbefizetések és motokrossz szponzori szerződések állnak.

A Jumbo szponzorálja a Dutch Masters of Motorcross versenyt és a vezető holland versenyzőt, Jeffrey Herlingset. A csapat, kiadott közleménye szerint, jelenleg nem kíván nyilatkozni. Egyelőre nem tudni, ez hogyan hat majd Valter Attila újdonsült alakulatának jövőjére...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik