Kerékpár: Froome számára Tom Brady jelenti az inspirációt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.02.23. 12:37
null
Chris Froome (Fotó: AFP, 2020)
A Tour de France országúti kerékpáros körversenyen négyszer nyerő Chris Froome számára a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) sztárja, Tom Brady jelenti az inspirációt, hogy karrierje végén is hasonlóan sikeres legyen – írja az MTI.

 

„Négy diadallal olyan közel kerültem a rekordbeállításhoz, hogy semmi sem tarthat vissza – jelentette ki a 35 éves bringás. – Szeretném a legjobbamat nyújtani, ami fejben dől el. Remélem, a testem követni tudja majd az elhatározásomat.”

A brit kerekes el tudja képzelni, hogy akár 40 esztendősen is versenyezzen, ehhez többek között olyan világklasszisok jelentenek számára inspirációt, mint a 43 éves Tom Brady, aki ebben a hónapban már hetedik bajnoki címét nyerte az NFL-ben. Froome szerint a profi sport világában egyre több példa van arra, hogy idősebb versenyzők a csúcson tudnak maradni, ezért úgy gondolja, még legalább öt évig tud a legmagasabb színvonalon teljesíteni.

„Most már nincs fájdalmam. Alvásnál kissé kellemetlen, amikor a jobb oldalamon fekszem, de ez nem befolyásol a kerékpáron” – mondta súlyos sérülésével kapcsolatban Froome, aki 2019-ben a Critérium du Dauphiné elnevezésű franciaországi viadalon 54 kilométer/órás sebességgel lefelé száguldva nekiment egy falnak, eltörte a combcsontját, a jobb könyökét, valamint több bordáját is.

Froome, aki kétszer a Vuelta a Espanát és egyszer a Giro d'Italiát is megnyerte, ötödik Tour-diadalával utolérné a rekorder belga Eddy Merckxet, a spanyol Miguel Induraint, valamint két francia legendát, Jacques Anquetilt és Bernard Hinault-t.

Froome 11 szezon után csapatot váltott: a Skyt – és későbbi nevén az Ineost – elhagyva az Israel Start-Up Nation színeiben versenyez 2021-től.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik