Kerékpár: Dina Márton az EOLO-Kometától Csehországba igazol

Vágólapra másolva!
2022.11.15. 14:32
null
Dina Márton (balról harmadik) új csapathoz igazol (Fotó: AFP)
Az EOLO-Kometát elhagyva a cseh ATT Investments kerékpárcsapatában folytatja pályafutását Dina Márton. Dina 2019 májusában csatlakozott Alberto Contador csapatához, majd rögtön másodikként zárta összetettben a Tour de Hongrie-t.



„Majdnem négy év után lezárult egy fejezet az életemben” – írta kedden Instagram oldalán a 26 esztendős magyar bringás, aki megköszönte az együtt töltött időszakot az olasz prokontinentális csapatnak és kiemelte: jó barátokra lelt ott és segítettek neki abban, hogy jobb kerékpárossá váljon.

 


 

Kiváló tavaszi teljesítményének köszönhetően 2021-ben bekerült az EOLO-Kometa keretébe a Giro d'Italián, és végig is tekerte a háromhetes körversenyt. Idén nem indult a – Budapestről rajtoló – Girón, a csapatban Fetter Erik képviselte a magyar színeket, aki 2024-ig biztosan az EOLO-Kometa versenyzője lesz.

A roadcycling.cz cseh portál ugyancsak kedden számolt be az ATT Investments kontinentális csapat távozóiról és érkezőiről, utóbbiak között kiemelve Dina szerződtetését, aki az MTI megkereséségre megerősítette a hírt. Mint mondta, a szeptemberi szlovák körversenyen került kapcsolatba az új csapatával, és bár voltak más megkeresései is, viszonylag gyorsan meg is egyeztek.

„Teljes erőbedobással segítettem a csapattársaimat”
– szögezte le Dina, aki márciusi betegsége után nyár elejére kezdett formába kerülni, ám a júniusi országos bajnokságot követően – itt a mezőnyversenyben Valter Attila mögött másodikként végzett – koronavírusos lett, így újra elölről kellett kezdenie a formaigazítást.

„Tavaly megkaptam a lehetőséget a Giróra, amivel nem tudtam élni, túl sokáig volt előtte magasan a formám, amely így addigra törvényszerűen visszaesett. Fájt, hogy idén a magyar rajtra nem kaptam esélyt, de jogos és jó döntés volt a csapat részéről” – fejtette ki.

Mint mondta, 26 évesen már folyamatos jó forma kell ahhoz, hogy újra prokontinentális vagy akár World Tour-szinten versenyezhessen.

„Ebből a csapatból van visszaút magasabb szintre, de nem feltétlenül egy év alatt. Ha odavaló vagyok, akkor vissza tudom magam küzdeni”
– hangsúlyozta. Elárulta: izgatottan várja a következő szezont, amelyet várhatóan márciusban fog elkezdeni és alacsonyabb szintű viadalokon, ám több versenynapot fog teljesíteni, mint előző állomáshelyén.

„Teljesen más lesz a cseh, szlovák, észt mix, mint az olasz, spanyol volt” – mondta Dina, aki már egy ismerkedős többnapos túrázáson is rész vett új csapattársaival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik