Peter Sagan egy idén nyári versenyen (Fotó: AFP)

 

Részegen megszegte a kijárási tilalmat Monacóban, és rátámadt egy rendőrre Peter Sagan szlovák kerékpáros. Az eset még április 25-én éjszaka történt – írja a szlovákiai magyar nyelvű portál.

A sajtóbeszámoló szerint a rendőrök megállítottak egy autót, amelyben a Sagan testvérek utaztak, a volán mögött az idősebb, Juraj ült. A rendőrök felszólították őket, hogy szálljanak ki, mire Peter pánikba esett, és nem reagált az utasításra. Amikor a rendőrök megpróbálták kirángatni őt, a kerékpáros ellenkezett, rátámadt egyikükre, aki a karján kisebb sérülést szenvedett. A francia Nice-Matin szerint Peter úgy viselkedett, „mint egy bolond”.

Peter Sagant őrizetbe vették, de ő állítása szerint semmire sem emlékszik a történtekből. Mindenesetre egyértelműsítette, bármit tett is, megbánta, az 5100 eurós bírságot kifizette – 100 eurót a kijárási tilalom megszegéséért, 5000-et a rendőr elleni támadásért.

Ügyvédei némi magyarázattal azért szolgáltak később: eszerint a kerékpáros abbéli félelmében cselekedett, hogy erőszakkal akarják beadni neki a koronavírus elleni oltást. Mindez két hónappal azután történt, hogy leküzdötte a betegséget, és az orvosok javaslatára elhalasztotta a vakcinázást.