Kerékpár: Almeidáé az első luxemburgi szakasz, Valter a 22.

Vágólapra másolva!
2021.09.14. 16:13
null
Almeida nagy lépést tett a verseny megnyerése felé már az első szakaszon (Fotó: twitter.com/skodatour)
A luxemburgi országúti kerékpáros körverseny 1. szakaszán a portugál Joao Almeida diadalmaskodott, a versenyen egyedüli magyarként induló Valter Attila a főmezőnnyel együtt a 22. helyen ért célba.

A Luxembourgból induló és oda visszatérő 140 kilométer hosszú nyitó szakaszán három első és egy királykategóriás hegy, valamint az esős borongós időjárás nehezítette a mezőny dolgát, a versenyzők között ott tekert a Groupama FDJ csapatában Valter Attila is.

A verseny rajta után néhány kilométerrel ki is alakult a nap szökése hat versenyzővel – Valter nem volt köztük, a mezőnyben kényelmesen tekerve haladt. A szökevények csoportjából szűk 100 kilométer szökés után ketten kipottyantak, és végül az utolsó hegyre 10 kilométerrel a vége előtt Jack Bauer már egyedül indult fel, ám nagyon nagy tempóban közeledett rá a mezőny – amelyet ekkor néha már Valter Attila és az FDJ is vezetett.

Végül Bauert bő két és fél kilométerrel a vége előtt érte be az addigra már nagyjából 30-35 fősre csökkent főmezőny – amelyben ott tekert Valter mellett Joao Almeida, Nairo Quintana, vagy éppen magyar bringás csapattársa, Thibaut Pinot és David Gaudu. Utóbbi egyébként Bauer befogása után megpróbálkozott szökni az utolsó emelkedőn, de nem járt sikerrel, így végül mezőnyhajrá döntött, amelyet a portugál Joao Almeida nyert meg a holland Bauke Mollemát és Marc Hirschit lesprintelve.

 


 

Valter Attila a főmezőnnyel ért célba, a 22. helyen a győztessel azonos idővel, azonban az összetettben az időjóváírások miatt tíz másodperc hátrányban van a portugállal szemben, aki könnyen lehet, hogy ezzel a sikerrel máris nagyot lépett az összetett megnyerése felé. Almeida ugyanis a mezőny egyik legkiválóbb időfutammenője, márpedig a verseny negyedik szakasza egy egyéni indítású időfutam lesz.

TOUR DE LUXEMBURG
1. SZAKASZ (Luxembourg–Luxembourg, 140 km)
1. Joao Almeida (portugál) 3:16.09
2. Bauke Mollema (holland) azonos idő
3. Marc Hirschi (svájci) a. i.

22. Valter Attila a.i.

ÖSSZETETT
1. Joao Almeida (portugál) 3:15.59
2. Bauke Mollema (holland) 4 másodperc hátrány
3. Marc Hirschi (svájci) 6 mp. h.

22. Valter Attila 10 mp. h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik