Kerékpár: Alex Dowsett Mexikóban döntene világrekordot

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.12. 14:15
null
Alex Dowsett rekorddöntésre készül (Fotó: AFP)
A brit Alex Dowsett november 3-án, a mexikói Aguascalientesben próbálja meg visszaszerezni az egyórás kerékpározás világrekordját – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A 33 esztendős versenyző közölte, amikor 2015 májusában 52.937 kilométerrel világcsúcsot ért el, úgy érezte, hogy maradtak még rejtett tartalékjai. Alex Dowsett már tavaly felkészültnek érezte magát a csúcsdöntésre, de akkor koronavírusos megbetegedése meggátolta ebben, és egy évnek kellett eltelnie, hogy ismét próbát tegyen. Kiemelte: tisztában van azzal, hogy a rekordot tartó belga Victor Campenaerts 55.089 km-es teljesítményével „nagyon magasra tette a lécet”, de úgy érzi, képes megfelelni ennek a kihívásnak.

Campenaerts rekordja ugyancsak az aguascalientesi velodrómban született, a brit kerekes szerint a helyszín 1887 méteres tengerszint feletti magassága előnyt és hátrányt is jelent.

„A levegő miatt kisebb teljesítményre van szükség, viszont a légzés közben nehezebbé válik. Mindent figyelembe véve azonban több szól mellette, mint ellene” – mondta Dowsett, aki órákon át gyakorolt szélcsatornában, és csúcstechnológiás kerékpárja mellett a ruházatát is kifejezetten erre az alkalomra tervezték.

Annak idején Manchesterben tekert rekordja mindössze 36 napot élt meg, mivel honfitársa, Bradley Wiggins Londonban 54.526 km-t teljesített. Campenaerts utóbbi csúcsot döntötte meg 2019. április 16-án.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik