Kerékpár: szövődmények miatt pihenőre kényszerül a magyar bajnok

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.14. 18:06
null
A fertőzés megrongálta Filutás Viktor szívét (Fotó: Getty Images – archív)
Kényszerpihenő vár Filutás Viktor országúti kerékpáros magyar bajnokra. A koronavírus-szövődmények okozta problémák miatt egyelőre kérdéses, mennyit kell kihagynia.

 

A Giotti Victoria-Savini Due 24 esztendős bringása, Filutás Viktor szerdán közösségi oldalán számolt be arról: miután megfertőződött, a kötelező karantén után hazautazott Olaszországból, és néhány könnyedebb hét után nekilátott, hogy felkészüljön a május 12. és 16. között sorra kerülő Tour de Hongrie-ra.

„A napokban elvégeztettem a szükséges orvosi vizsgálatokat a versenyengedélyem visszaszerzése érdekében, ott viszont nem ment minden a tervek szerint. Mint kiderült, a fertőzés jócskán megrongálta a szívemet, így további kényszerpihenőre száműztek” – írta Filutás.

„Az elkövetkezendő hetek a Tour de Hongrie-ra való felkészülésről szóltak volna, így viszont jelenleg ezt az időt a szívem és a szervezetem helyreállítására kell szánnom. Mindazonáltal bízom a csodában és nem tartom kizártnak, hogy fel tudok állni ebből a helyzetből” – fogalmazott.

Amennyiben Filutás mégis rajthoz állhat a 42. magyar körversenyen, úgy 13 hazai résztvevővel számolnak a szervezők: klubtársa, a 2019-es magyar bajnok Szarka Gergely mellett ott lehet még a rajtnál Peák Barnabás (BikeExchange), Pelikán János (Androni Giocattoli-Sidermec), Kusztor Péter (Novo Nordisk), Dina Márton és Fetter Erik (EOLO-Kometa), valamint hat versenyző a magyar válogatott színeiben.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik