Kerékpár: a Giro-győztes Carapazt ünnepli Ecuador

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.03. 10:45
Az ecuadori sajtó ujjongva ünnepelte hétfőn Richard Carapazt, aki vasárnap megnyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körversenyt.

Az első háromhetes viadalán győztes versenyzőt az El Universo napilap „minden idők halhatatlan hősének” nevezte, míg a La Hora „történelmi bajnoki címről” írt – utalva arra, hogy Carapaz lett a három nagy körverseny (Giro, Tour de France, Vuelta a Espana) első ecuadori győztese.

A 26 éves bringás szülővárosában, Tulcanban több mint ezren gyűltek össze, hogy a főtéren együtt tekintsék meg az utolsó szakaszt.

Carapaz szerény körülmények között nevelkedett a 2950 méteres tengerszint feletti magasságon lévő városban, gyerekként ő legeltette a család három tehenét. Amikor ellopták a biciklijét, vashulladék-kereskedelemből és gazdálkodásból élő apja vett neki egy régi BMX-et kerekek, ülés és fék nélkül, s ezt hozta használható állapotba fiának. A kimustrált kerékpárt ma relikviaként őrzi a család.

„Carchi megye ideális az edzésekhez, mivel 3461 méter az átlagos magassága” – mondta szülőföldjéről korábban a Giro bajnoka.

„Az élet nehéz errefelé, s az ember megtanulja a fegyelmet” – tette hozzá a Lokomotívnak becézett bringás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik