Kerékpár: 30 nap eltiltást kapott a Vini Zabu doppingolás miatt

Vágólapra másolva!
2021.04.19. 20:59
Harmincnapos eltiltást szabott ki doppingesetek miatt a Vini Zabu csapatra a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) – jelentette az MTI.

Az UCI hétfőn ismertetett döntése értelmében az április 7-én életbe lépő eltiltás május 6-ig tart. A szankció oka, hogy öt hónap leforgása alatt az istálló két bringása is fennakadt az ellenőrzésen: az olasz Matteo De Bonis szervezetében eritropoetin (EPO) nyomaira bukkantak egy február 16-i, versenyen kívüli teszten, míg tavaly októberben – az akkori Girón – honfitársa, Matteo Spreafico bukott le.

Az olasz prokontinentális csapatnak 12 éves fennállása alatt immár kilenc doppingesete volt: öt esetben EPO, kétszer növekedési hormon, egyszer-egyszer klenbuterol, illetve osztarin miatt.

A Vini Zabu a legújabb eset nyomán lemondott szabadkártyájáról a május 8-án rajtoló Giro d'Italián, az indulási lehetőséget így az ugyancsak olasz – Pelikán Jánost foglalkoztató – Androni Giocattoli-Sidermec kapta meg.

A Vini Zabu a május 12-én rajtoló Tour de Hongrie-ra is leadta előzetes nevezését. Hétfő este az olasz csapat közösségi oldalán jelentette be, hogy a magyar körversenyen tér vissza.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik