Valter Attila (Fotó: AFP, archív)

 

A szakasz előtt kiderült, hogy Caleb Ewan, az ausztrálok sprintere nem vág neki a mai 189 kilométeres távnak – ami nem meglepő, tekintettel arra, hogy az első két szakaszon egyaránt az utolsók között ért célba, s 55 perc hátrányt szedett össze.

Ott volt viszont Valter Attila az FDJ színeiben, s azt követően, hogy a második szakaszon nagyot tekert csapata érdekében, csütörtökön nyugis napot tudott maga mögött, a mezőnyben haladva teljesítette az etapot.

Amelynek elején egy ötfős társaság – benne Ben O'Connorral – meglépett, s úgy fél távnál már két és fél perc fölé hízott az előnyük, vagyis virtuálisan az ausztrálon feszült a sárga trikó. A virtuálisból viszont nem lett valóságos, mert a mezőny rákapcsolt, s elkezdte ledolgozni a hátrányát.

Sokáig úgy tűnt, hogy a szökés hazaérhet, mert 10 kilométerrel a vége előtt még 50 másodperc volt az előny, öttel a cél előtt pedig 25 – végül a sprintbefutóra készülő mezőny már a kordonok között, 500 méterrel a vége előtt kebelezte be őket.

A sprintben aztán az olasz Sascha Modolo bizonyult a leggyorsabbnak, aki három év után nyert ismét szakaszt. Valter Attila a főmezőnnyel együtt, a 35. helyen ért célba, összetettben egy helyet javítva a 17. pozícióba lépett előre.

TOUR DE LUXEMBURG
3. SZAKASZ (Mondorf-les-Baines–Mamer, 189 km)

1. Sascha Modolo (olasz) 4:17.47
2. Benoit Cosnerfroy (francia) azonos idővel
3. Eduard Grosu (román) a. i.
...35. Valter Attila a. i.

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Marc Hirschi (svájci) 12:18.53
2. Joao Almeida (portugál) 4 másodperc hátrány
3. David Gaudu (francia) 19 mp. h.
17. Valter Attila 55 mp. h.