Giro: Nem gondoltam, hogy ekkora harc lesz – Valter

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 19:32
null
Valter szerint nagyon nehéz szakasz volt (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Valter Attila a negyedik helyen végzett a 2022-es Giro d'Italia 19., hegyi befutóval véget érő pénteki szakaszán. A verseny után Valter Attila az Eurosportnak értékelte a történteket.

 

„Nagyon nehéz szakasz volt, először is Clément Davynak kell megköszönnöm a segítséget, mert nélküle nem kerültem volna be egy ilyen szökésbe – értékelt Valter az eurosport.hu által lefordított angol nyelvű interjúban. – Végre jól mozogtak a lábaim, a végén pedig úgy éreztem, hogy eléggé hasonló erőben voltunk a többiekkel, nehéz volt köztünk különbséget tenni, ezért is volt olyan hosszú a várakozás. Tudtam, hogy a többiek is gyorsak, de megbíztam a sprintemben, csak eléggé trükkös volt a vége, egy éles balkanyar volt 100 méterrel a vége előtt.”

„Nem ellenőriztem le kétszer a mai befutót, nem gondoltam, hogy ekkora harc lesz itt a szakaszgyőzelemért. Azt gondolom, hogy ez egy kicsit túl nehéz volt, nem tudom, hogy miért kellett ilyen éles kanyart betenni az utolsó méterek előtt, még szerencse, hogy nem volt rendes kordon ott, mert akkor Andrea Vendraméval elestünk volna.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik