Giro: Ez nem az én mezem volt... A miénk volt – Valter Attila

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.05.17. 07:29
null
Valter Attila leírhatatlan három napon van túl (Fotó: AFP)
Egan Bernal (Ineos Grenadiers) nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny kilencedik szakaszát, ezzel összetettben is átvette a vezetést a rózsaszín trikót három napon át viselő, vasárnap 49 másodperc hátránnyal a 25. helyen célba érő Valter Attilától (Groupama-FDJ). A 22 éves magyar versenyző az ötödik helyre csúszott vissza az összetettben, hátránya 43 másodperc az éllovas mögött. Valter a verseny utáni Facebook-bejegyzésében a magyar szurkolókhoz szólt.

Valter Attila bejegyzése:

„Leírhatatlan három nap.

Az első dolog, ami eszembe jut, milyen is volt megélni, és versenyezni ebben a gyönyörű trikóban az, hogy ez nem az én mezem volt... A miénk volt!

Próbálom feldolgozni, mekkora örömet is szereztem az elmúlt pár napban a kerékpárrajongóknak, és azoknak is, akik most hallanak erről a sportról először, de higgyétek el, ti is ugyanakkora örömet okoztatok nekem!

Ez a verseny három hétig tart Olaszországban, én pedig annak szenteltem az életem, hogy itt és más versenyeken indulhassak és a lehető legjobban teljesítsek. A jutalom elismerés, büszkeség, hírnév, de leginkább az, hogy a hobbimnak élhetek.

Bármennyire is nagy dolog volt a rózsaszín trikóban versenyezni, mégse fogható ahhoz a reakcióhoz, amelyet otthon kiváltott. Álmomban sem gondoltam, hogy ennyien, országszerte szurkolni fogtok egy kerékpárosnak, arra pedig végképp nem, hogy sok épület mellett a Puskás Ferenc Stadion is rózsaszínbe fog díszelegni.

Ma úgy, mint eddig, magamért, a csapatomért és értetek küzdöttem, ezzel próbálva megköszönni azt az óriási pinkdömpiget, amelyet az országra és rám borítottatok!

Már most többet értem el ezen a versenyen, mint vártam, de úgy gondolom, az összetett 5. helyén állni 9. szakasz után bizakodásra ad okot, és mindent megteszek, hogy úgy is fejezzem be a versenyt, ahogy elkezdtem: mosolyogva.”

A SZAKASZ ÖSSZEFOGLALÓJA

GIRO D’ITALIA
9. SZAKASZ, CASTEL DI SANGRO–CAMPO FELICE, 158 KM, HEGYI BEFUTÓ
1. Egan Bernal (kolumbiai, Ineos Grenadiers) 4:08:23 óra
2. Giulio Ciccone (olasz, Trek-Segafredo) 7 másodperc hátrány
3. Alekszandr Vlaszov (orosz, Asztana) azonos idővel
4. Remco Evenepoel (belga, Deceuninck-Quick Step) 10 mp h.
5. Dan Martin (ír, Israel Start-Up Nation) a. i.

25. Valter Attila (Groupama-FDJ) 49 mp h.

119. Dina Márton (Eolo-Kometa) 22:22 perc h.

Teljes eredménysor itt!

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Bernal 35:19:22 óra
2. Evenepoel 15 mp h.
3. Vlaszov 21 mp h.
4. Ciccone 36 mp h.
5. Valter 43 mp h.

108. Dina 1:08:58 óra h.

Teljes eredménysor itt!

A 25 ÉVEN ALULIAK ÉLCSOPORTJA
1. Bernal 35:19:22 óra
2. Evenepoel 15 mp h.
3. Vlaszov 21 mp h.
4. Valter 43 mp h.
5. Daniel Martínez (kolumbiai, Ineos Grenadiers) 1:12 p h.

30. Dina 1:08:58 ó h.

Teljes eredménysor itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik