Csupasport: címvédésre készül Tokióban Connor Fields

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.03.30. 22:02
Címkék
Az amerikai BMX-sport első olimpiai bajnoka Rio után Tokióban is megkaparintaná az aranyérmet. Gyermekkora óta tudatosan készült profi karrierjére, és már többször is felállt a padlóról.

A 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékokon a férfi BMX crossban (terep) olimpiai bajnoki címet szerző egyesült államokbeli Connor Fieldsnek alaposan fel kell kötnie a gatyáját, ha meg akarja védeni címét Tokióban. Többen is le akarják taszítani a trónról, közöttük a holland Niek Kimmann és Twan van Gendt, a francia Joris Daudet vagy kolumbiai Carlos Ramírez.

Van miért izgulnia az amerikaiak 28 éves kiválóságának, akinek hajszálon múlott a sikere a riói döntőben. Persze egy BMX-finálé már csak ilyen: alig több mint fél perc alatt dől el az elsőség, és nyolc, jóformán egyforma képességű bringás teker, mint az őrült.

„Rendkívül agresszív bringás, keményen pumpál, és rángatja a kerékpárt, amikor ugrat, ezzel ellentétben legnagyobb kihívója, a francia Joris Daudet, aki az Egyesült Államokban él és versenyez, sokkal kifinomultabb versenyző – figyelmeztet Vincze Gergely, a honi szövetség szakágvezetője. – A holland Kimmann is elképesztően erős, már a második olimpiájára készül, és vélhetően ezúttal nem izgulja el a versenyt. Számolnunk kell a franciákkal, a britekkel és az ausztrálokkal is. Sokat nyom majd a latban, hogy ki milyen formában érkezik az olimpiára, és az sem mindegy, ki mellé áll a szerencse. Ne felejtsük, Joris Daudet kétezertizenegyben szinte mindent megnyert, amit csak lehetett, egy évvel később az olimpián azonban a középdöntőben óriásit bukott, és kiesett.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik