Újabb távozó: Csipes Tamara Ausztráliába készül

Vágólapra másolva!
2012.10.24. 13:29
null
Csipes Tamara tavaly az Év sportolója díjat kapta meg (Fotó: NS-archív, Czerkl Gábor)
Janics Natasa, Benedek Dalma és Paksy Tímea egymást követő bejelentései után talán már nem is olyan nagy szenzáció, hogy Csipes Tamara is elhagyja a magyar válogatottat, de az itthoni klubját is, és a határokon túl keres jobb megoldást. A hírt a 23 éves versenyző apja és egyben edzője, Csipes Ferenc csak megerősíteni tudta, nevezetesen azt, hogy a lánya férjével együtt Ausztráliában készül szerencsét próbálni.

 

Csipes Ferencet tavaly az „Év edzőjének”, Tamarát – a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság kétszeres aranyérmesét – az „Év Sportolónőjének” választották meg. A mester idén is esélyes ennek az elismerésnek a kiérdemlésére, mert a versenyzői közül Kozák Danuta, Kovács Katalin és Szabó Gabriella is aranyéremmel tért haza Londonból, ráadásul Danuta egymaga kettővel, ugyanakkor Tamara végigbúslakodhatta a nyári játékokat, mert neki már nem jutott hely a válogatottban.

„Tamara és vele együtt a férje is vízumkérelmet nyújtottak be, és határozottnak tűnő szándékuk az, hogy egy időre Ausztráliában telepednek le. A szükséges okmányok akár néhány héten belül is a rendelkezésükre állhatnak, így várhatóan még az idén útra kelnek. Férje talált állást magának, nem egészen tudom, hogy pontosan milyet is, illetve csak annyit, hogy a rendészeti feladatokkal kapcsolatos területen. Nem vagyok ellenére a tervük megvalósulásának, felnőtt emberek, akik maguk döntenek a sorsukról, és ők lesznek azok, akik majd szembesülnek azzal, hogy jó vagy rossz döntést hoztak-e” – tájékoztatta Csipes Ferenc a T-Mobile Sporthír Szolgálat munkatársát.

Tamara a magyar felnőtt válogatott színeiben eddig négy világbajnoki aranyérmet gyűjtött össze, két évvel ezelőtt egyet-egyet párosban és négyesben, tavaly pedig újabb kettőt egyesben, ám olyan számokban, amelyek nem szerepelnek az olimpiai játékok műsorán.

„Eddig még nem sikerült megtudnom, hogy Tamara folytatja-e a kajakozást Ausztráliában, és ha igen, vajon ki lesz az edzője. Ennek ellenére sem aggódok, sőt, ellenkezőleg: kifejezetten örülök annak, hogy egy olyan lány, aki eddig burokban élt, távol Magyarországtól rádöbbenhet arra, hogy bizony nem mindenütt van kolbászból a kerítés. Nagyon remélem viszont azt, hogy mindez nem a saját kárára történik meg, hanem úgy, hogy az önállóság kemény küzdelemre és önfegyelemre tanítja meg. Sokszor kellett elmondanom neki és a sajtó képviselőinek is, hogy a tehetségével bizony sokkal többre vihette volna, ha például betartja az élsportolók érvényesülésének olyan alapvető követelményét, mint amilyen a versenysúly szigorú tartása.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik