Tokió 2020: magyar kvóta szlalom kajak-kenuban

MTI (Közzétette: D. Á.)MTI (Közzétette: D. Á.)
Vágólapra másolva!
2021.05.14. 10:52
null
Az Eb-n nem jött össze, mégis kapott kvótát Magyarország (Fotó: <a href="https://kajakkenusport.hu/hir/tobbszoros-vilagbajnoktol-tanul-seprenyi-sara/" target="_blank"><strong>kajakkenusport.hu</strong></a>)
A szlalom kajak-kenu női kenu számában kvótát kapott a tokiói játékokra Magyarország – erről értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF). A sportág ezen válfajában először szerepelhet magyar versenyző az ötkarikás játékokon – írja az MTI.

 

Bár a múlt heti, olaszországi kvalifikációs Európa-bajnokságon a magyarok nem jártak sikerrel az indulási jog begyűjtését illetően, a kontinentális viadalok után az ICF kiosztotta a még rendelkezésre álló kvótákat, s ezekből a magyaroknak is jutott.

„Női kenuban a világbajnoki eredmények alapján mi is kaptunk indulási jogot” – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke.

Az MKKSZ tájékoztatása szerint az osztrák származású Schmid Julia fog indulni a japán fővárosban.

„Régóta stabil szereplője a mezőnynek, és évről évre jobb teljesítményt látunk tőle. Biztos vagyok benne, hogy az olimpiai indulás lehetősége hatalmas lökést ad neki, és az egész magyar szlalom kajak-kenu szakágnak. Az ICF ráadásul arról tájékoztatott bennünket, hogy férfi kajakban Potocny Marcel előtt is már csak egy ír versenyző van a rangsorban, aki még nem szerzett kvótát”
– fogalmazott Schmidt Gábor.

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik