Szlalom kajak-kenu Eb: nincs magyar középfutamos kenuban

Vágólapra másolva!
2021.05.07. 15:02
Nem jutott magyar versenyző a középfutamba kenu egyesben az olaszországi Ivreában zajló olimpiai kvalifikációs szlalom kajak-kenu Európa-bajnokságon. Így már csak Potocny Marcelnek van esélye kvótát szerzeni szombaton, kajakban – írja az MTI.

A viadal pénteki, második versenynapján az osztrák származású Schmid Julia és a szlovákoktól honosított Potocny próbált az előfutamból a középfutamot jelentő legjobb 30 közé kerülni kenuban, de egyikük sem járt sikerrel. Schmid először 33., majd a vigaszágon 16. lett, míg Potocny egy 31. hellyel nyitott, a folytatásban pedig 13.-ként zárt.

Utóbbi versenyző a csütörtöki nyitányon, kajak egyesben kvalifikálta magát a középfutamba, amelyre – a szám döntőjével együtt – szombaton kerül sor. A többiek – Schmid, Seprenyi Sára és Rácz Koppány – számára már nincs esély a kvótaszerzése, bár Seprenyi szombaton még elindul a 2024-től már olimpiai számnak számító extrém versenyben. Schmid és Rácz befejezték szereplésüket Ivreában.

A négy ötkarikás számban – férfi K–1-ben, C–1-ben és női K–1-ben, C–1-ben - egy-egy tokiói kvóta talál gazdára a Torino közelében fekvő pályán.

Magyarország még soha nem indulhatott szlalom kajak-kenuban az olimpiákon.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik