Két hónappal a szülés után újra kajakba ült az olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok kajakos, Hadvina Dóra (Fotó: Sportrádió)


Augusztusban adott életet Holli nevű kislányának Hadvina Dóra, de az olimpiai bajnok sportoló októberben újra edzeni kezdett. Dóra harmadikként lett anyuka a Tokióban olimpiai bajnok női kajak négyes tagjaiból, csatakozva Kozák Danutához és Csipes Tamarához. Elmondása szerint a kajak szóba sem került találkozásaik során, inkább a babák és a terhesség volt a téma. Danuta és Tamara hasznos tanácsokkal is ellátta az új anyukát: „Azt mondták, legyek türelmes, és ne legyenek elvárásaim se magam, se a baba felé” – mondta Dóra.

Jövőbeli céljait így foglalta össze a Tokióban első olimpiai aranyérmét nyerő olimpiai bajnok: „Egyesben szeretnék kijutni, ez a legnagyobb cél. Tavaly is jól ment ez a szám, de a válogatón magam alatt teljesítettem. Most újra erősödnöm kell, és visszaszerezni a súlyomat, de most az ötszázra összpontosítok.”

Dóra szeretne visszakerülni a négyesbe is, bár még nem tudni, mit hoz a jövő, összeül-e újra az olimpiai bajnok négyes. 

„Ez a négyes érte el a legjobb időt az utóbbi évek négyesei közül, szeretném, ha a jövőben is folytatnánk.”

A pároson viszont még nem gondolkodott, hiszen még nem tudja, hogy együtt maradnak-e Danutával.

Az interjú további részében Dóra mesélt a férjével, Hadvina Gergellyel való közös munkáról, aki a sportoló edzője is. Valamint az olimpiai érmek helyéről és a női kajak négyes tagjairól is.

A TELJES BESZÉLGETÉS

Sportrádió · 221004 HAZAFUTÁS HADVINA-BODONYI DÓRA