Sportrádió: Büszkék vagyunk, hogy ott lehetünk az idei Év Sportolója Gálán – Nádas

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.07. 19:03
null
Nádas Bence szerint jó úton járnak (Fotó: Dömötör Csaba)
A Sportrádió vendége volt Nádas Bence. A világ- és Európa-bajnok kajakos szerint nem véletlen, hogy Kopasz Bálinttal benne vannak a legjobb három között a hétfői Év Sportolója-választáson, amire nagyon büszkék.

 

„Jó érzés, hogy jött visszajelzés az élettől, hogy megfelelő úton járunk” – jelentette ki a világ- és Európa-bajnok kajakos, Nádas Bence, aki szerint muzsikált alattuk a hajó Kopasz Bálinttal, és nem véletlen, hogy benne vannak a legjobb három között a hétfői Év Sportolója-választáson, amire nagyon büszkék.

Nádas a vele készült interjúban elmondta, szerinte nehéz dolguk lehetett a sportújságíróknak, hisz ennek a kategóriának a jelöltjei kimagaslót alkottak az előző évben, és nehéz lehetett dönteni.

„2014 után ismét világbajnoki aranyat nyerhettem Bálinttal. A világbajnokságon és az Európa-bajnokságon is nagyon tudatosan készültünk, a taktikánk nyerő volt, és nem véletlen, hogy nem kamikaze taktikára építettünk, mint a németek. Nagy előnyünk, hogy a végén mindig meg tudtunk indulni, nagyon jó párost alkotunk Kopasz Bálinttal.”

A férfi négyessel kapcsolatban a szegediek kiválósága elmondta, két különböző négyes között választ majd szerinte Hüttner Csaba szövetségi kapitány. Ő mind a kettőben benne van, az egyikben szintén vezérevezős, míg a másikban a harmadik beülő az övé.

Ahhoz, hogy férfi K–2 500-ban ott legyenek Párizsban – ami új olimpiai szám –, négyesben kell megszerezni a kvótát, és erre csak a duisburgi vb-n lesz lehetősége a magyar egységnek. A férfi K–2 500-on nehéz dolguk lesz, mivel a 200-ról és az 1000-ről is ide jöttek át a világ legjobb kajakosai, és igazi királykategória lett a szám. Ő maga bízik abban, hogy a világ- és Európa-bajnokság után Párizsban párosban is felérhetnek a csúcsra, és reméli, hogy ugyanúgy muzsikál majd alattuk a hajó, mint ahogy tavaly is.

A teljes interjút a linkre kattintva meg

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik