Multisport Eb, kajak-kenu: magyar arany a paraversenyben

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 17:57
null
Juhász Tamás (MTI, Koszticsák Szilárd)
Rendessy Eszter bejutott a döntőbe K-1 500 méteren a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló kajak-kenu kontinensviadalon, a paraverseny pénteki döntős programjában pedig született egy magyar aranyérem Juhász Tamás révén.

 

Az UTE 19 éves kajakosa korábban aranyérmet szerzett Kőhalmi Emesével 1000 méteren, majd késő délután még vízre szállt az olimpiai szám középfutamában, amelyből három versenyző jutott a legjobb kilenc közé. A versenyt Rendessy nyerte, így magabiztosan lépett tovább a fináléba.

A para szakág pénteki döntőiben a VL2-es kategóriában a férfiaknál Juhász Tamás szerezte meg az aranyérmet, Suba Róbert negyedik lett, míg a nőknél VL3-ban Molnárné Tóth Julianna hetedikként zárt, ugyancsak 200 méteren.

„Őszintén szólva nem számítottam erre a győzelemre. Arra gondoltam, hogy valahol az érem közelében lehetek, de nagyon jól összejött minden annak ellenére, hogy nem a saját hajómmal mentem és meg is vagyok egy kicsit fázva. Amúgy pedig nagyon tetszik a víz, nagyon könnyű, jó benne evezni” – nyilatkozott az MTI-nek a 46 éves újdonsült Európa-bajnok.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik