Multisport Eb, kajak-kenu: bronzérmet nyertünk férfi K–4 1000 méteren

K. B./P. SZ.K. B./P. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 14:27
null
A bronzérmes öröm (Fotó: MTI)
Mizsér Márk, Béke Kornél, Erdőssy Csaba és Erdélyi Tamás a harmadik helyen zárt K–4 1000 méteren a Münchenben zajló multisport Európa-bajnokság kajak-kenu versenyében.

 

A magyar négyes szinte végig tudta tartani a lépést az élen haladó (Lucz Dóra férjével, Tom Liebscherrel soraiban rajthoz álló) német és a spanyol hajóval, csak az utolsó kétszáz méteren kezdett leszakadni.

Mögöttünk a szerbek indítottak óriási hajrát, de nem tudták megelőzni a mienket, akik kevesebb mint egy tizedmásodperccel értek hamarabb célba, ezzel megszerezve az első magyar érmet az Európa-bajnokságon.

„Már féltávnál éreztem, hogy lesz baj, mert óriási lendülettel indultunk el – mondta az első magyar dobogós egység, az 1000 méteren bronzérmes kajak négyes sztrókja, Mizsér Márk. – Egyébként ez volt a terv... Szerencsére sikerült megvalósítani, de a vége így különösen nehéz lett. Nagyon jöttek a szerbek, én az első ülésből pedig úgy láttam, hogy meg is előztek minket. Két percig temettem is a tenyerembe az arcomat, hogy milyen kevéssel maradtunk alul, aztán megtudtam, hogy érmet nyertünk. Igazi érzelmi hullámvasút volt!”

A Lágymányosi Spari versenyzője elmondta, aláírta volna, ha valaki azt mondja neki, már első felnőtt világversenyén a dobogóra állhat, hiszen tavaly még csak ifjúsági Európa-bajnokságon indult. Hosszú távon szeretne olimpiai számban is szerephez jutni, első lépcsőfokként mindezt az U23-asok mezőnyében tenné meg, de tudja jól, 19 évesen még bőven ráér.

„Mindössze harmadszor ültünk össze a négyessel, de mindenképpen szerettünk volna jó alaphangot adni a kajak-kenu válogatottunknak a hazai rendezésű Európa-bajnokságon – nyilatkozta Liebscherr a Nemzeti Sportnak. – Tudtuk, hogy a legnagyobb riválisaink a spanyolok és a magyarok lehetnek, ismerem is egyébként a srácokat, szoktam néha Magyarországon edzeni, ott találkoztunk már. Tapasztalt versenyzőként tudom, hogy egy ilyen versenyen hogyan lehet nyomást helyezni a fiatalokra, és ez most is működött.”

A Nemzeti Sportot a helyszínről, Münchenből Pozsonyi Szilárd tudósítja.

MULTISPORT EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÜNCHEN
KAJAK-KENU
DÖNTŐK
Férfi K–4 1000 m:
3. Mizsér Márk, Béke Kornél, Erdőssy Csaba, Erdélyi Tamás
Női K–2 1000 m: 1. Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter
Férfi C–2 1000 m: 3. Adolf Balázs, Fejes Dániel
C–1 500 m: 4. Balla Virág
K–1 500 m: 2. Varga Ádám

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik