A magyar szövetség a közösségi oldalán jelentette be a hírt szerdán, miután az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) a törlésről döntött. Az ECA a magyarországi járványügyi előírások szigorításával és az alacsony nevezői létszámmal indokolta a lépést.

„Szeretnénk köszönetet mondani a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek a lelkes előkészítő munkáért, de a Covid–19 járvány okozta problémák miatt meg kellett hoznunk ezt a nehéz döntést” – írta az ECA.

A kontinensviadalt eredetileg Csepelen rendezték volna júliusban, de a pandémia miatt elhalasztották és a helyszínét is megváltoztatták.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke az M1 aktuális csatornának elmondta, folyamatos egyeztetésben vannak az ECA-val.

„Azt gondolom, hogy végül is összességében sajnos ezt a döntést meg kellett hozni” – fogalmazott Schmidt Gábor, aki ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben Magyarország otthont ad majd maratoni viadalnak. Azt viszont kiemelte, két nemzetközi versenyt így is rendeznek Magyarországon: jövő héten Szegeden az Olimpiai Reménységek Versenyét, azt követően pedig a világkupa-viadalt.

„Ezt a két versenyt mindenképp szeretnénk megrendezni, rengeteg ország jelezte a részvételét” – emelte ki Schmidt.

Security Check Required