Koronavírus: Dél-Afrikába tartó magyar kajakosokat oltottak

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2021.02.01. 10:30
null
Kammerer Zoltán oltást kap
Hétfő reggel folytatódott a sportolók oltása a Sportkórházban (OSEI), a koronavírus elleni vakcinát újabb 28 tagú csoport tagjai kapták meg. A frissen beoltott sportolók a kajak-kenu válogatott dél-afrikai edzőtáborba készülő tagjai.

 

Pénteken tíz sportoló, köztük az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta (UTE), valamint a férfi kajak négyes tagjai közül Tótka Sándor (UTE), Molnár Péter (BHSE), Kuli István (NKM Szeged) kapott oltást.

Hétfőn újabb 28 versenyzővel, mások mellett a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnal (Graboplast Győr), az ugyancsak ötkarikás bajnok Csipes Tamarával (BHSE), valamint Medveczky Erikával (BHSE) és Bodonyi Dórával (Szolnok) bővült a beoltott sportolók köre.

Miként korábban megírtuk: a Magyar Olimpiai Bizottság javaslatára az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy határozott, az olimpiára készülőknek biztosítja az oltás lehetőségét, hiszen az olimpiai kvalifikáció miatt többeknek is többször kell utazniuk a világban, s a komplikációmentes részvétel ezáltal garantálható, illetve így lehet elkerülni, hogy az esetleges megbetegedés miatt többhetes vagy hónapos kihagyásra kényszerüljenek a sportolók, ami a játékok közeledtével már a tokiói szereplést veszélyeztetni.

Az előzetes egyeztetések alapján 868 fő kaphatja meg a Moderna gyógyszergyártó cég vakcináját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik