Kajak-kenu vb: Vajda és a kajakpáros pazar, Benedek elkésett

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 10:46
A kenu egyesben induló Vajda Attila és a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakpáros is megnyerte 1000 méteres előfutamát, míg Kozák Danuta második lett ötszázon a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon. Mindhárom hajó a délutáni középfutamban folytatja szereplését.

A női K-1 500 méter friss Európa-bajnoka, a tavaly óta már szerb színekben versenyző Benedek Dalma egy banális hiba miatt lekéste a előfutamát, így az olimpiai címvédő Kozáknak egy riválissal kevesebbel kell számolnia a folytatásban.

„Öt percet késett az órám, még fent, 900 méternél melegítettem, s amikor visszafordultam, döbbenten láttam, hogy a többieket már szólítják a rajthoz. Igyekeztem én is még felevezni, de elkéstem – mondta a parton könnyeivel küszködve a 31 éves Benedek az MTI-nek. – Nagyon ki vagyok borulva, hiszen ha a pályán kapok ki, azt elfogadom, de hogy a saját hibám miatt kerüljek ilyen helyzetbe, azt nem tudom megbocsátani magamnak."

A szerb vezetők megpróbálják elérni a versenybíróságnál, hogy a kajakos mégis indulhasson a délutáni középfutamban, erre azonban kevés az esély.

Korábban Medveczky Erika (női K–1 1000 m) és Dombvári Bence (férfi K–1 1000 m) is biztosította szereplését a délutáni programban.

Az előfutamok során további négy egység – Vasbányai Henrik és Mike Róbert (C–2, 1000 m), Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa (K–2, 500 m), az 1000 méteres kenunégyes, valamint Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina (K–2, 1000 m) – indul, közülük csak a kenupárosnak és -négyesnek, valamint a női kajakkettesnek van lehetősége egyből a fináléba kerülnie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik