Kajak-kenu vb: óvtak a brazilok, mégsem indulhat Benedek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 15:58
A brazilok óvást nyújtottak be a versenybizottság felett álló ICF-zsűrihez Benedek Dalma középdöntőbeli indulása miatt a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon, s mivel óvásuk eredményesnek bizonyult, ismét kizárták a tavaly óta szerb színekben versenyző sportolót a K–1 500 méteres küzdelmeiből.

Benedek délelőtt lemaradt az előfutamáról, mert egyrészt késett az órája, másfelől a rajtbíró két perccel korábban indította el a versenyt. Ezzel kiesett a versenyből, de a szerb szövetség méltányosságot kért, amit első körben (a késői rajt miatt) meg is kapott, így Benedeket betették az első középfutam rajtlistájába.Benedek délelőtt lemaradt az előfutamáról, mert egyrészt késett az órája, másfelől a rajtbíró két perccel korábban indította el a versenyt. Ezzel kiesett a versenyből, de a szerb szövetség méltányosságot kért, amit első körben (a késői rajt miatt) meg is kapott, így Benedeket betették az első középfutam rajtlistájába.

Ám jöttek a brazilok, hogy ha Benedek nem teljesítette a versenytávot, mit is keresne a középfutamban? Nos, ennek az óvásnak is helyt adott a zsűri, amely végleges döntést hozott az ügyben: kizárta a versenyzőt a további küzdelmekből.

„A versenyszabályzat szerint járt el a versenybizottság, amikor jóváhagyta a korai startról szóló óvást, viszont a zsűri is helyes döntést hozott, mert Benedek Dalmának öt perccel a rajt előtt a startzónában – ez száz métert jelent a rajtgéptől –, két perccel a start előtt pedig már a pályasávban lett volna a helye – mondta a Nemzeti Sportnak Vaskuti István, az ICF első alelnöke, a zsűri elnöke, aki aláírásával jóváhagyta a zsűri döntését. – Az indítóbíró többször is név szerint szólította őt, nem volt ott a startnál, és nem teljesítette a távot. A brazilok jogosan óvtak, hiszen ők szabályos versenyzéssel jutottak a középfutamba, Benedek részéről mindez nem teljesült. A zsűri elnökeként jóváhagytam a döntést, amely végleges. Nem fellebbezhető."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik