„Annyira tökéletes pályát mentünk, hogy iszonyat büszke vagyok erre a kis csapatra!
– mondta Csipes Tamara, majd hozzátette, vannak érmek, amelyeknek jobban örül az ember, mert tudja, hogy milyen munka van mögötte, min ment keresztül, hogy odajusson. A legjobban eddig a 2010-es vb-címének örült, ezt pedig a második helyre tenné, az olimpiai arany elé. 

„Szerintem ez volt az eddigi legjobb pályánk! – jelentette ki a mindössze 19 éves vezérevezős, Gazsó Alida Dóra. Mire Csipes kijavította, hogy: „ez volt az egyetlen jó pályánk.”

Videónkban azt is elmondják, hogy milyen helyezésre számítottak a világbajnokság előtt, és miért volt bennük bizonytalanság. 

Az aranyérmes női egység tagjai  – Bodonyi Dórát kivéve, aki már az 5000 méteres futamára készült – egyébként az interjúfolyosóról nézték végig a férfi kajaknégyes 500 méteres futamát. Az utolsó métereken így drukkoltak a fiúknak, hogy megszerezzék az olimpiai kvótát, amely sikerült is, miután az ötödik helyen értek célba.

Bodonyi Dóra nem sokkal később 5000 méteren is diadalmaskodott, a döntő után az NSO Tv-nek elmondta, az idény során volt olyan, hogy nagyon kifacsarnak érezte magát, de a szegedi vb-n feltöltődött energiával.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Pircs Anikó, Lipiczky Ágnes, Koncz György (fotó), Tumbász Hédi (fotó), Pusztai Viola (videó)

K–4 1000 Női
1. Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra (Magyarország) 1:32.91
2. Fehéroroszország 1:33.69

3. Lengyelország 1:34.77