Dombvári Bence 1000 méter után 500 méteren is bejutott a döntőbe (Fotó: MTI/AP/Frank Augstein)

 

 A VB TOVÁBBI PROGRAMJA
szombat
200 m-es középfutamok 10.00 és 13.00
500 és 1000 m-es döntők 15.25
vasárnap
5000 m-es döntők 9.00
200 m-es döntők 11.00
500 és 1000 m-es döntők 14.30
váltó döntők 17.00

A kajakos Dombvári Bence – csakúgy, mint délelőtt – megnyerte futamát,  semmit nem bízott a véletlenre, ugyanis biztosan minden versenyből csak az első kettő juthatott tovább. A Honvéd 20 éves lapátforgatója eddig remekül teljesít a vb-n, csütörtökön 1000 méteren is bekerült a legjobb kilenc közé, utóbbi számban szombaton rendezik a döntőt.

„Nem az U23-as vb-re, hanem mostanra időzítettük a formámat. Jó állapotban vagyok, de hosszú lesz ez a négy nap. A fő számom az ezer méter, abba akarok mindent beleadni, de ha marad erőm, akkor dobogós lehetek ötszáz méteren” – mondta.

KÉT MAGYAR HAJÓ A FINÁLÉBAN 200 MÉTEREN

A péntek délutáni előfutamokból két magyar hajó tudta biztosítani a helyét a 200 méteres döntőkben, a többieknek még a szombat délelőtti középfutamok során nyílik erre lehetőségük.

Bővebben itt olvashat a péntek délután történtekről!

Jól kezdődtek tehát magyar szempontból a középfutamok, s hogy jól is folytatódjanak, arról a kenus Nagy Péter gondoskodott. Neki az első három között kellett célba érkeznie, de Dombvárihoz hasonlóan ő sem taktikázott, mindenkit maga mögé utasítva elsőként haladt át a célvonalon.

„Szokni kell a vizet, nagyon kemény és ez nekem nem kedvez, mert én nem erőből, hanem technikából evezek. Ha a döntőben is a német előtt tudok maradni, ahogy most, akkor összejöhet a dobogó” – értékelt a győriek 26 esztendős versenyzője.

A harmadik magyar középfutamos egység, a Sík Márton, Boros Gergely kajakos duó délelőtt egy második hellyel mutatkozott be, s ezúttal is ezt a pozíciót szerezte meg – itt is az első három hely ért finálét.

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenu páros és a női kajak négyes 500 m-en, valamint az 1000 m-es férfi kajak négyes már a délelőtti előfutamból biztosította a helyét a vasárnapi fináléban. Női C-2 500 méteren nem rendeznek előcsatározásokat, miután éppen kilenc hajó nevezett, így a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kettős majd csak a döntőben száll vízre. 

A pénteki számok éremcsatáit vasárnap rendezik a vb-n.