Kajak-kenu vb: A középfutam örömjáték lesz - Benedek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 14:07
Benedek Dalma a szerb szövetség kérésére annak ellenére rajthoz állhat a női kajakosok 500 méteres középdöntőjében, hogy a délelőtti előfutamról elkésett, és nem állt rajthoz. Mint kiderült, a startbíró (is) hibázott. A tavaly óta szerb színekben versenyző Európa-bajnok az első középfutamban indul, és ha minden a papírforma szerint történik, a szombati döntőben összecsap az olimpiai bajnok Kozák Danutával.

„Olyan érzésem van, mintha hullámvasúton ülnék. Néhány órája még a poklok poklát jártam meg az elveszített lehetőséget sirattam, most viszont kaptam még egy esélyt – mondta Benedek a döntés után az NS kiküldött tudósítójának. – A középfutam számomra örömjáték lesz, be akarom bizonyítani a jó formámat. Hadd említsem meg, hogy a férjem, Dusan első dolga az volt, hogy beállítsa az órámat, amely már halálpontos."

Vaskuti István, a nemzetközi szövetség alelnöke az MTI érdeklődésére elmondta: azért fogadták el a szerbek óvását, mert visszanézve a televíziós felvételeket, kiderült, hogy az indítóbíró hibázott, két perccel a kiírtnál korábban rajtoltatta el az ominózus futamot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik