Kajak-kenu: újabb olimpiai bajnok távozott a Csipes-csapatból

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 12:54
null
Szabó Gabriella (balra) és Fazekas-Zur Krisztina sem került be az Eb-keretbe (Fotó: Tumbász Hédi)
Az olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella ideiglenesen Tóth Lászlóval folytatja felkészülését a következő válogatóra, amelyen reményei szerint vissza tudja majd magát küzdeni a válogatottba.

 

Nem sikerült túl jól a május végi szegedi válogatóverseny Szabó számára, aki egyesben, és Fazekas-Zur Krisztinával alkotva párosban sem tudta beverekedni magát a montemor-o-velhói Eb-re nevezett válogatottba. (A négyesbe – amelynek felkészítését Csipes Ferenc irányítja – az Eb-ről lemaradó két olimpiai bajnok helyett a fiatal Kárász Anna, valamint a rutinos, négy Eb-számot vállaló Douchev-Janics Natasa került be.)

„Úgy döntöttem, a kezembe veszem a sorsomat – mondta Szabó Gabriella. – A többiek az Európa-bajnokságra hangolnak, csapattársamnak, Kovács Katalinnak például három csapathajóra kell koncentrálnia, nekem azonban most egészen másra van szükségem. Szeretnék magamra figyelni, alapozni, felkészülni a következő összecsapásra. Leültem Ferivel megbeszélni ezt a helyzetet, aki megértette a döntésemet, most úgysem tudna velem mit kezdeni, ráadásul olyan edzővel folytatom a munkát, akit a KSI-s éveim során nagyon jól megismertem, aki közeli barátom és akiről tudom, hogy mindent megtesz értem.”

Mivel Tóth hamarosan elutazik Kanadába, így biztos, hogy ez nem lesz hosszú távú együttműködés.

„Elvileg ez egy lazább, olimpia utáni év, az elmúlt hónapok eseményei több versenyzőnek is pluszmotivációt adtak – folytatta Szabó Gabriella. – Dana a párjával kezdett el készül, Natasában is ott a bizonyítási vágy, és most látom kristálytisztán, hogy nekem is meg kell találnom az utam.”

A kajakos egyelőre csak az egyesre fókuszál, tekintve, hogy vb-aranyérmes párja, Kozák Danuta változatlanul K-1-ben gondolkodik, míg Fazekas-Zur időt kért, egyelőre párosra nincs is alternatívája.

A 2011-es, szegedi vb-n nagyszerűen teljesítő, Csipes Ferenc által edzett női csapatból lánya, Tamara tavaly, még az olimpia előtt vált ki. Végül hiába: nem került be a Londonba utazó együttesbe. Nem úgy az ott két olimpiai aranyérmet szerző Kozák Danuta, aki viszont az őszi felkészülést már párjával, Somogyi Bélával kezdte meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik