Kajak-kenu: több mint ezer versenyző az ifi és U23-as vb-n

Vágólapra másolva!
2014.07.16. 14:56
null
A szakvezetésnek komoly elvárásai vannak a magyar csapattal szemben (Fotó: szeged2014.com)
Bár az akkreditáció még nem fejeződött be, már biztos, hogy több mint ezer versenyző áll rajthoz csütörtöktől a szegedi ifjúsági és U23 kajak-kenu világbajnokságon.

 

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára, az idény legjelentősebb utánpótlás-versenyéről tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a versenyen 73 ország képviselteti magát, az eddig akkreditált versenyzők és sportvezetők összlétszáma pedig meghaladja az ezerötszáz főt.

Az olimpiai bajnok, aki egyben a szervezőbizottság elnöke úgy fogalmazott, ez a hatalmas érdeklődés a magyar kajak-kenu sport sikerének is szól.

Schmidt Gábor csapatvezető, a szövetség szakmai alelnöke hangsúlyozta, ez a hetedik világverseny, melyet Szegeden rendeznek meg, s a sportág mindig igazi otthonra talált a Maty-éren, ahol fantasztikus környezet várja a versenyzőket.

Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi vezetőedző szerint minden sportoló álma, hogy egyszer hazai közönség előtt szerepelhessen egy nagy világversenyen. Ez mindenkinek hatalmas lökést adhat pályafutásán.

A szakember úgy véli, a válogatott teljesen alkalmas arra, hogy a tavalyi korosztályos világbajnoksághoz – amikor nyolc aranyérmet szerzett a magyar csapat – hasonló eredményt érjen el. Hozzátéve: az U23-as korosztály jóval erősebb is, mint a tavalyi gárda.

A vezetőedző hangsúlyozta, a legfontosabb cél azonban az, hogy a fiatalok tovább menedzselve sikerrel be tudjanak illeszkedni a felnőtt válogatottba.

Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója kifejtette, elindult a generációváltás a sportágban. Elmondta: az elmúlt időszakban nem voltunk igazán sikeresek 200 méteren, az utánpótlás csapatban azonban többen is vannak, akik a világkupán bizonyították, és a hétvégén is igazolhatják, hogy van keresni valónk ezen a távon is.

A SZEGEDI MAGYAR CSAPAT
Ifjúsági. Lány kajak: Piller Szabina, Takács Tamara, Lucz Noémi, Sólyom Dóra, Papp Cintia, Jankó Zita. Lány kenu: Molnár Rebeka, Bonyai Regina, Miskolczy Fruzsina. Fiúkajak: Nádas Bence, Vidákovich Antal, Balaska Márk, Birkás Balázs, Gergely Olivér, Koleszár Mátyás, Németh Viktor Máté. Fiúkenu: Hajdu Jonatán, Balla Levente
U23. Női kajak: Kárász Anna, Simán Fanni, Szilágyi Anett, Hagymási Réka, Hagymási Anita, Farkasdi Ramóna. Női kenu: Lakatos Zsanett, Takács Kincső. Férfikajak: Dudás Miklós, Dombvári Bence, Tótka Sándor, Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Noé Bálint, Császár Gergely, Bárdfalvi Márk, Ilyés Róbert. Férfi kenu: Korisánszky Dávid, Khaut Kristóf, Bodonyi András, Viola Viktor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik