Kajak-kenu: Tíz közeli éremnél nem lesz panasz - Storcz

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.08.26. 12:46
null
A Dombi, Kökény olimpiai bajnok kajakpáros lehet az egyik magyar éremszállító, reményeink szerint a sok közül<br />(Fotó: NS-archív, Tumbász Hédi)
Storcz Botond szövetségi kapitány – immár hagyományosan – 8–10 érmet vár a 35 tagú magyar válogatottól a csütörtökön rajtoló és vasárnapig tartó, duisburgi kajak-kenu világbajnokságon.

 

A szakember a hétfői csapatbemutató sajtótájékoztatón sportnyelven szólva úgy fogalmazott: a három aranyérmet hozó júniusi, portugáliai kontinensviadalon sok kapufánk volt, most viszont reméli, hogy a kapufáról ezúttal majd befelé pattan a labda, és nem kifelé. Centiken, kisebb hibákon múlt a még nagyobb magyar siker. És bár összességében így is jól szerepelt a válogatott, az olimpiai sikerek után benne is maradt hiányérzet.

„Látva a versenyzők felkészültségi állapotát, joggal lehet reménykedni a jó szereplésben – tette hozzá. – Ha tízhez közeli érmet szerzünk, akkor nem lesz okunk panaszra, s ha minden szakág képviselői gyűjtenek dobogós helyet, akkor, azt hiszem, elégedettek lehetünk. Főként akkor, ha sikerül minden szakágban érmet szereznünk, hiszen megvan erre az esélyünk.”

A magas létszám szakemberként elégedettséggel tölti el, hiszen minél nagyobb a merítés, annál valószínűbb, hogy megtaláljuk azt a tíz egy néhány versenyzőt, aki majd a Rio de Janeiró-i olimpia eredményességének a zálogja lehet.

Baráth Etele, a hazai szövetség elnöke azt mondta: ez a vb a 2016-os riói olimpiáig vezető út első állomása, s ő minden szakágnak azt kívánja, hogy eredményes tudjon lenni a németországi regattán.

„Különleges kihívás előtt állnak a válogatott tagjai. Az olimpia utáni évben gyakran tapasztalni, hogy a játékokon jól szereplők pszichésen és fizikailag nem tudják úgy odatenni magukat. Kívánom a londoni hősöknek, hogy ezúttal erre rácáfoljanak, és természetesen a kihívóknak, a fiataloknak sok sikert!” – fogalmazott, majd kiemelte, hogy a világjátékokon, illetve az esztendő korosztályos világversenyein nagyszerűen szerepeltek a sportág magyar képviselői, most a gyorsasági szekción a sor, hogy ezt a sikerszériát folytassa. A sportvezető bízik abban, hogy a magyar válogatott bebizonyítja, továbbra is „mi vagyunk a legjobbak”, és ebben mind a négy szakág kiveszi a maga részét.

A vb már szerdán, a paraversenyekkel megkezdődik, itt hat sportoló képviseli majd a magyar színeket, ma már útra is keltek, s ahogy Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára elmondta: a szakvezetés összesen két érmet remél tőlük. A 2016-os paralimpiára már a sportági számok is felvételt nyertek, a vb-n megrendezett tizenkettőből azonban csak hat, így a mostani viadal nagyon fontos állomás lesz abból a szempontból, hogy melyik kerül be, illetve marad le a paralimpiáról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik