Kajak-kenu: Sz.r volt - Csipes Ferenc a női K-4 debütálásáról

Vágólapra másolva!
2012.06.23. 08:08
Tegnap a zágrábi Európa-bajnokságon mutatkozott be a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina összetételű női kajaknégyes, amely a németek mögött második idővel jutott be a fináléba. Csipes Ferenc edző azonban nem volt elégedett a látottakkal. 

„Sz.r volt, nincs mit szépíteni" – így kommentálta Csipes Ferenc a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina összetételű női négyes bemutatkozását a zágrábi Európa- bajnokságon.

Hogy mennyire nem ment a hajó, azt a lányok csalódott arca is elárulta, akik a mérlegelésnél a lépcsőn ülve elemezték az eseményeket, a több mint egyhajós vereséget, amelyet a nagy rivális német csapattól szenvedetk el az előfutamban. Kozák Danuta billegésről beszélt, az együtt lapátolással is akadtak gondok, Szabó Gabriella csak a fejét csóválta, míg Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina a hátsó szekció teljesítményét elemezte. Egymásra mutogatás egyáltalán nem volt, inkább tényfeltáró és ösztönző diskurzus, amelyre mindenképpen szükség van az elkövetkező hetek sikeres felkészülése érdekében. Csipes Ferenc sem tört pálcát a csapat felett.

„Ez volt a lányok harmadik összeülése. A hétvégi válogatót követően kétszer edzettek együtt, most inkább az összeszokáson, a technikán volt a hangsúly. De mit is várhatnánk? Kozák Danuta már vastagon benne van az alapozásban, Gabi és Kati most fejezte be a válogatót, míg a németek láthatóan már jó ideje együtt készülnek, nagyon egyben vannak. Nem hiszem, hogy a németek itt verhetőek lennének, de nem is itt kell legyőznünk őket, hanem Londonban” – magyarázta az edző, aki hozzátette, hogy Kovács Katalin sajnos gyomorproblémákkal küszködik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik