Kajak-kenu: nyomoz a rendőrség a kokainos ügyben

Vágólapra másolva!
2015.05.13. 09:39
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte a Blikk-kel, hogy az ötszörös világbajnok kajakos, Csipes Tamara és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence ügyében a bűnügyi osztálya eljárást folytat kábítószer-birtoklás gyanúja miatt.
A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) fegyelmi bizottsága hétfőn tíz hónapos eltiltást rótt ki a drogvizsgálat során kábítószerrel megbukó Csipesre és Dombvárira, ám a kajakosoknak most nem a szövetség, hanem a hivatalos szervek előtt kell felelniük. A vizsgálat egyelőre ismeretlen tettes ellen zajlik, jelenleg szakértőket vontak be, az ő munkájuk hatvan napig is eltarthat, gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor.

A Büntetőtörvénykönyv szigorúan kezeli a drogfogyasztást, ám az egyszer megtévedőknek nem kell börtöntől tartaniuk.

„Úgy szól az új jogszabály, nem büntethető, aki csekély mennyiségű kábítószert fogyaszt, ha a bűncselekmény elkövetését beismeri, és az elsőfokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos gyógykezelésben, ellátásban részesült, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vett részt” – mondta a napilapnak Janicsák Tímea ügyvéd, a téma jogi szakértője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik