Kajak-kenu: nyolc magyar érem a maratoni Eb első napján

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.07.05. 20:35
Nyolc magyar érem született a horvátországi Metkovicban zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az ifjúsági lány kajakosok versenyében Nagy Viktória ezüstérmes lett. A nap második számában jött az első magyar arany és az első bronz, a lány ifi kenusok között Horányi Dóra hatalmas fölénnyel győzött, a harmadik helyre Csorba Zsófia jött be.

Az U23-as női kajakosok versenyében kettős magyar siker született, Czéllai-Vörös Zsófia sikeréhez kétség sem férhetett, két és fél perccel utána Mihalik Sára érkezett be az ezüstérmes pozícióban.

Az ifi férfi kenusoknál is két magyar állhatott a dobogóra: Fajta Jordán nyert, Horváth Márton harmadik lett. Az ifi fiú kajakosok versenye sem zajlott le magyar érem nélkül, Petró Vince a harmadik helyen ért célba.

Pénteken az ifiknél a női és a férfi K–2, valamint a férfi C–2 versenyeit rendezik meg, az U23-asoknál a férfi K–1 és C–1 mezőnye csap össze. A felnőttek szombaton és vasárnap szállnak vízre Horvátországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik