Kajak-kenu: minden idők legeredményesebb maratoni kajakosa elárulta a titkát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.25. 14:57
null
Csay Renáta megvédte címét (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A kajakos Csay Renáta azt mondta, az eredményessége egyik titka az, hogy még mindig szereti csinálni azt, amit csinál.


A versenyző pályafutása 20. aranyérmét nyerte a kínai Saohszingben rendezett múlt heti maratoni kajak-kenu világbajnokságon, melyen a magyar csapat megkapta a legeredményesebb nemzetnek járó díjat, ugyanis 21 érmével több mint kétszer annyi dobogós helyet gyűjtött, mint a második helyezett.

„Igazán akkor fogtam fel, hogy mit is értem el, amikor az eredményhirdetés után levetítettek egy kisfilmet, a győzelmeim összeállítását. Meghatódtam, hiszen ez húsz évet jelent a pályafutásomból, gyakorlatilag az életem felét" – fogalmazott pénteken az M4 Sporthíradóban Csay Renáta, aki Czéllai-Vörös Zsófiával – címüket megvédve – párosban győzött a vb-n.

„A tavalyi volt az első közös évünk párosban. Nagyon jól kiegészítjük egymást, a mindig jókedvű Zsófi hozza a fiatalos lendületet, én vagyok a megfontoltabb, a rutinosabb. Nálunk nincs főnök a hajóban, adott esetben én is megfogadom az ő tanácsát. Remélem, lesz még folytatás” – mondta a győri versenyző, minden idők legeredményesebb maratoni kajakozója.

Arra kérdésre, hogy mi a titka, a következőket válaszolta:

„Az elmúlt húsz év nem csak az én érdemem, az edzőm és a családom nélkül nem sikerült volna. A másik titok – ha lehet ezt titoknak nevezni – az, hogy még mindig szeretem csinálni azt, amit csinálok, még mindig boldogsággal tölt el, ha a vízen lehetek, a napsütésben, madárcsicsergésben."

A magyar küldöttség minden korosztályt figyelembe véve kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárta a vb-t, Weisz Róbert szakágvezető szerint a versenyzők és az edzők állhatatos munkájának eredménye, hogy – már nem először – megkapták a legeredményesebb nemzetnek járó bika-szobrot.

„A felnőtteknél három aranyat nyertünk, ez is mutatja, hogy Magyarország a maraton szakágban is tartja a vezető helyét a világban. A sportolók és a trénerek minden versenyre rengeteg edzésmunkával készülnek, ez a siker záloga” – mondta a szakember.

Hozzátette: a 2020-as év egyik legfontosabb versenye a júliusi Európa-bajnokság lesz, amelyre hazai környezetben, Csepelen kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik