A délelőtti 1000 méteres döntők után a 200, valamint az 5000 méteres előfutamokkal folytatódott a szegedi országos bajnokság és világbajnoki válogató. A legrövidebb táv elő-, illetve középfutamai során nem született meglepetés, minden esélyes versenyző könnyedén jutott döntőbe.

A férfi kajakosoknál az Eb-induló Molnár Péter mindkét futamát megnyerte, várhatóan Gyertyános Gergellyel, Boros Gergellyel és Dudás Miklóssal csatázik majd vasárnap a győzelemért, illetve a dobogós helyekért.

A kenusoknál is magabiztosan menetelt a döntőbe az első válogató győztese, Kovács Gergely. A délelőtti 1000 méteres sikere után Vajda Attila is rajthoz állt a legrövidebb távon, és be is került a döntőbe. A nőknél Janics Natasa egyesben és Kovács Katalinnal párban is könnyed evezéssel jutott tovább.

Vasárnap reggel 9 órakor az 500 méteres döntőkkel kezdődik a program a Maty-éren, 12 órától 200 méteren küzdenek az országos bajnoki címért, valamint a vb-kvalifikációért a versenyzők, délután háromtól pedig az 5000 méteres döntőket rendezik.