Kajak-kenu: még párostárs is lehet Vajda új edzőpartnere

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2014.12.01. 10:35
null
Bodonyi novemberben csatlakozott a szegedi csoporthoz<br />(Fotó: mkksz.hu)
Új edzőpartnert talált magának olimpiai bajnok kenusunk, Vajda Attila, aki a Diósgyőri Kajak-kenu Club fiatal versenyzőjével, Bodonyi Andrással készül a következő szezonra. Az ifjúsági világbajnok Bodonyi klubot nem váltott, ám albérletet fizet Szegeden, és ő is Vécsi Viktor csoportjával együtt edz.

„Már az idén tavasszal mondtam Andrisnak, ha gondolja, jöjjön el hozzánk Szegedre, és legyen az edzőpartnerem – mondta Vajda Attila. – Adott egy kis időt magának a döntésre, megbeszélte az edzőjével, és úgy ítélték meg, mindenképpen hasznos lesz számára, ha velem együtt készül."

Bodonyi novemberben csatlakozott a csoporthoz, és gyorsan beilleszkedett a szegedi csapatba.

„Megbeszéltük, hogy mire november elején hazajövök az abu-dzabi edzőtáborból, ő már átköltözik Szegedre – folytatta Vajda. – Örülök, hogy személyében ilyen jó edzőpartnerem lett, keményen dolgozik, főként a futásban jár élen, én pedig az úszásban és a konditeremben tudom húzni őt."

Bár a 2015-ös esztendőben a riói olimpiai kvótaszerzés miatt az egyesre koncentrál Vajda Attila, azt sem tartja kizártnak, hogy idővel párosban is kipróbálják egymást a diósgyőri versenyzővel.

„András jobbos, én balos vagyok, vagyis elviekben van lehetőség arra, hogy párosozzunk. Szerintem mindketten benne lennénk ebben a felállásban" – mondta Vajda.

És hogy miként vélekedik az új lehetőségről a fiatal versenyző?

„Vajda Attilával készülni nekem emberi és szakmai szempontból is hatalmas élmény – mondta Bodonyi András. – Emberi szempontból azért, mert Miskolcon nem szoktam hozzá olimpiai bajnokok társaságához: itt talán Repka Attila az egyetlen ötkarikás bajnok, és rajta kívül még Deák Bárdos Mihály neve ugrik be, ha olyan felnőttsportolót keresünk, aki az elmúlt húsz évben igazán jó eredményt ért el nemzetközi szinten. Az, hogy együtt edzünk, beszélgetünk, hogy egyáltalán ott lehetek a közelében, még mindig egy kicsit felfoghatatlan dolog számomra. Szakmai szempontból pedig hatalmas lehetőség, kihívás és felelősség ez. Nagyon sokat szeretnék tanulni tőle, és bár az első hetek igencsak megviselték minden porcikámat, szép lassan kezdem felvenni a versenyt a csapattal, az úszás kivételével talán már sehol sincs lemaradásom. És hogy milyen esélyeink vannak a párosra? Nekem minden szempontból Attilához kell igazodnom, és nemcsak azért, mert jövőre biztosan az egyes lesz a fő száma, hanem azért is, mert jóval tapasztaltabb, így ennek a párosnak ő lesz az agya. A lényeg az, hogy 2016 tavaszán már úgy menjen a hajónk, hogy legyen esélyünk kijutni Rióba. Nem rettentem meg a feladattól, s az a megérzésem, hogy jól fog menni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik